Две седмици издирват селски пироман

  • 27 декември 2011 12:54

  • 903
  • 0
Две седмици издирват селски пироман
©

Вече 14 дни полицията в гр. Исперих е в шах, защото не може да влезе в дирите на подпалвач, опожарил две коли в разградското с. Китанчево.

Всички оперативно-издирвателни мероприятия на униформените в броящото около 1500 жители населено място засега удрят на камък и няма никаква яснота кой или кои са извършителите.

Двата автомобила "Фолксваген Голф" изгоряха в двора на Рамадан Ахмед, баща на Ахмед Ахмед /33 г/, собственик на заложни къщи.

Колите избухнали в пламъци малко след полунощ на 14 декември. Единият голф е собственост на по-младия мъж, а другият му е бил оставен като залог срещу заем. Повиканите от семейството пожарникари успели да потушат пламъците, но от колите останали само купчини обгорели ламарини.

"По този случай се работи трудно, защото огънят е заличил всички следи. През нощта е имало и гъста мъгла, заради която никой не е видял нищо. Затова нямаме нито улики, нито свидетели. Без такива, дори в малко населено място, не можеш да докажеш нищо, няма и голяма вероятност да стигнеш до извършителите", оправдава се шефът на Районното в Исперих Мирослав Маринов.

Китанчево е сравнително голямо село, но всичките му жители се познават. "Ако тук дойде външен човек, това винаги прави впечатление и се забелязва", отбелязват криминалистите. Въпреки това няма данни съмнителни лица да са били видяни от местните да се навъртат наоколо.

Ситуацията се усложнява, защото потърпевшият от палежа Ахмед Ахмед /33 г/ има заложни къщи в Исперих и Разград.

"Тази дейност по принцип създава широк кръг от потенциални врагове, а в случая те очевидно не са само в селото, а кажи-речи в цялата област", аргументират се разследващите. Те са извършили два огледа на местопрестъплението.

Ахмед бе категоричен, че случилото се няма нищо общо с двете заложни къщи в Исперих и Разград. Според негови близки най-вероятно враговете му са наели подпалвачи и са си осигурили желязно алиби.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.330 от НК. Текстът е преследва умишлен палеж с от 1 до 8 години затвор.

Последвайте канала на

Novini.bg
903 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини