Тийнейджър опита да запали дома на съсед, свалял майка му

19-годишният Любомир Х. от Стара Загора е задържан за 72 часа с прокурорско разпореждане, предстои да бъде поискан от съда постоянният му арест.

Младият мъж е обвинен за това, че направил опит да подпали чужда сграда, представляваща имущество със значителна стойност, като деянието останало незавършено по независеща от дееца причини. Това съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Случаят се наблюдава от Районната прокуратура в Стара Загора.

Според разследващи, момчето е посегнало към бутилките с коктейл "Молотов", защото ревнувало майка си от неин ухажьор. До този момент е изяснено, че късно вечерта на 22 януари, неделя, в дома на Любомир гостували негови приятели, заедно се почерпили с алкохол. След полунощ на мобилния телефон на майка му се обадил 57-годишен мъж, който живеел наблизо. Подразнен от позвъняването, младежът първо отправил закани към мъжа по телефона, след това решил да действа по-радикално.

Приготвил 3 бутилки с коктейл "Молотов", като в тях налял запалителна течност и сложил парцали от работилницата на баща си. След около 2 часа, по тъмно, той се промъкнал до имота на съседа си на ул. "Капитан Райчо Николов", счупил прозорец на къщата, запалил парцалите и хвърлил вътре бутилките. След като се уверил, че в стаята започва да гори, Любомир избягал и се прибрал вкъщи.

Собственикът на къщата обаче усетил дима и успял с подръчни средства да загаси огъня, благодарение на което не се стигнало до сериозни материални щети или жертви. След това подал сигнал на тел. 112. Оставен отпечатък от стъпка в снега под счупения прозорец издала подпалвача. На мястото били намерени и трите бутилки със запалителната течност и парцалите в тях. Направената експертиза доказала, че отпечатъкът е от обувките на момчето и то било задържано.

 

Коментари

  1. 2017.01.27 | 13:25
    Млади момко съседа не е виновен , а я питай майка си защо се сваля .Там е вината , а не при съседа
    1. 2017.01.27 | 13:25
      Кучката докато не навири куйрука , кучето не я закача !
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет