Анита Мейзер опитва да излезе от затвора

  • 24 януари 2017 11:45

  • 26348
  • 2
Анита Мейзер опитва да излезе от затвора
©

За днес във Варненския окръжен съд е насрочено заседание, на което ще бъде разгледано искането на Анита Мейзер за промяна на мярката й за неотклонение "задържане под стража" в по-лека, съобщава "Дарик".

Мейзер беше осъдена ефективно за убийството на съпруга си Николай и за предлагане на подкуп на полицай.

В момента 52-годишната варненка се намира в затворническо общежитие в Сливен. Тя беше преместена там, след като на 22 декември се призна за виновна и на първа инстанция получи по 3 години затвор по двете обвинения. Мотивите, с които защитата ще иска миската да излезе на свобода до окончателното приключване на делото, са чистото й съдебно минало, съдействието й на разследващите и проявите на самокритичност. Това обясни адвокатът й Олег Атанасов, който добави, че здравословното състояние на Мейзер е добро.

Според него публичната известност на 52-годишната миска е причината тя да бъде осъдена и да се намира зад решетките. Тиражираната теза, че Мейзер може да е убила мъжа си заради пари, е елементарна, смята Атанасов. "Човекът с парите в семейството е била Мейзер. Близките на Николай знаят, но не казват каква сума е имал той. Става въпрос за няколко хиляди долара", коментира адвокатът. Появата в медиите на снимки от аутопсията на културиста Атанасов определи като "престъпление".

По думите му прокуратурата вече се е самосезирала и е започнала проверка за изтичането на кадрите.

 

Росица Валентинова
26348 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мара

2017.01.25 | 03:55

2
Циганко , а поседи малко там и те ще те пуснат!

2017.01.25 | 03:55

1
Егати новината !!!! До кога ще ни занимавате с тая силиконова к...ва ???????

Добави коментар

Водещи новини