Бум на кражби на коли с включен мотор

  • 24 декември 2011 19:25

  • 1482
  • 1
Бум на кражби на коли с включен мотор
©

Автокрадци дебнат пред училища и забавачки за родители, които в бързината да оставят или да приберат децата си, забравят включени двигателите на колите си.
“Само миг невнимание и хората остават без автомобил”, алармираха от столичната полиция.
Само за 1 ден в София са били регистрирани 2 такива случая. Според криминалисти обирите били извършени по идентичен начин. Първият станал към 7 часа в четвъртък пред училище в Горна баня. Жена оставила джипа си “Тойота” с включен двигател и тръгнала с детето си към сградата. Като се върнала, видяла, че от автомобила й нямало и следа.

Пет часа по-късно в “Княжево” изчезнал още един джип, докато собственичката взимала детето си от учебно заведение. В сряда пък шофьор останал без “Голф 4”, докато си купувал вестник.

“По никакъв повод не напускайте автомобила си, без да изгасите двигателя и да вземете ключа със себе си. Нека всички шофьори да проявят по-голяма предпазливост, иначе автокрадците ще се възползват”, призоваха от полицията.

Водачите се непредпазливи в празнични дни и студено време. Шофьорите слизат от автомобилите си, оставяйки двигателите включени, а апашите точно това чакат. Престъпленията се извършват и по светофарите, когато собствениците на слизат да ги почистят от снега, алармират от Столичната полиция.

От СДВР съобщават, че вече издирват извършители на кражби на автомобили от този вид.

Зимните месеци са допълнителна предпоставка за зачестяването на тези престъпления. Обикновено извършителите членове на организирани престъпни групи, те просто се възползват от ситуацията и проявената непредпазливост.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1482 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Tomii

2011.12.25 | 02:48

1
Европеици големи и крадливи,нищо не става от вас боклуци.

Добави коментар

Водещи новини