Разкриха подробности за убийците на бизнесмена от Български извор

  • 12 януари 2017 16:16

  • 35201
  • 1
Разкриха подробности за убийците на бизнесмена от Български извор
© Булфото

Задържан е един от извършителите на грабеж, придружен с убийството на 80-годишния бизнесмен Иван Масърлиев в дома му в тетевенското село Български извор на 19 декември м.г., съобщи окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков на съвместна пресконференция с областната дирекция на МВР в Ловеч, Окръжна прокуратура - Ловеч и ГД "Национална полиция".

По думите на Вълков, в престъплението са участвали петима човека, които са установени. Трима от тях са проникнали в къщата, а двама - жена и мъж, са чакали навън в лек автомобил. Вчера /11 януари/ били задържани и разпитани трима от групата. Срещу двама от тях няма наложена мярка за неотклонение. Оставен в ареста е 36-годишен мъж, който вероятно е извършител на престъплението. Предстои утре да му бъде поискана мярка за неотклонение "задържане под стража". Другите двама извършители са обявени за общодържавно издирване, тъй като не са били намерени на адресите, на които пребивават. Срещу тях има събрани достатъчно доказателства, за да бъдат обвинени.

Според Вълков целта на групата не е била убийство, а грабеж. Единият от тях е проникнал в дома на убития три седмици по-рано и е отнел вещи и телевизор. Тогава е видял в една от стаите метална каса. Върнал се е с подкрепление на 19 декември вечерта около 20.00 часа. В къщата намерили собственика и го завързали с електрически шнур за стол, увили бинт около шията и устата му. След това му нанесли побой в областта на лицето и главата, най-вероятно с цел да каже какво има в касата. След като са я разбили са отнели хиляди левове и златни накити.

Мъжът, който е починал от задушаване вследствие на насилствените действия срещу него, е бил намерен около час след убийството му от неговата съпруга и съсед.

Вълков добави, че в момента, в който извършителите на престъплението са напускали къщата, са знаели, че възрастният мъж е мъртъв.
И петимата от групата са от различни населени места в Софийска област, като един от тях е живял и в Ловешка област. Четирима са криминално проявени, извършвали са кражби и грабежи, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
35201 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.01.12 | 21:41

1
е какъв е тоя модерен бус на снимката ?

Добави коментар

Водещи новини