Банкова служителка спаси старица от телефонни измамници

  • 22 декември 2016 12:30

  • 12863
  • 0
Банкова служителка спаси старица от телефонни измамници
© Getty Images/Guliver

Съобразителна служителка на шуменска банка възпря 80-годишна жена да предаде 20 000 лв. на телефонни измамници, съобщиха от пресслужбата на полицията. Въпреки това възрастната жена дала 700 лв. на непознати - за "акция по залавяне на телефонни измамници".

Около 11.00 часа вчера на домашния телефон на 80-годишна жена от Шумен се обадил непознат, който се представил за служител на полицията. Обяснил й, че телефонът е попаднал в списък на телефонни измамници, които вероятно ще се свържат с нея, за да я измамят. "Полицаят" поискал съдействие и жената веднага приела.

Първо хвърлила през терасата наличните си 700 лв., но при последващо обаждане й "заповядали" да хвърли още пари. Жената решила да изтегли спестяванията си - 20 000 лв., и отишла до банката.

Служителка разговаряла с нея и я питала дали е сигурна, че не става дума за измама. След като не успяла да я убеди, че това вероятно са измамници, се обадила в полицията. На място веднага бил изпратен екип. Униформените обяснили на възрастната жена, че няма такава операция и никога не са искали съдействие от граждани за залавяне на измамници, още повече да им казват да хвърлят парични средства през тераси и прозорци. Жената разбрала, че била измамена и за първите 700 лева, които предала.

Започнало е досъдебно производство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
12863 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини