В Плевен е осъден мъж, мамил хора пред болниците

  • 14 декември 2016 11:59

  • 1099
  • 0
В Плевен е осъден мъж, мамил хора пред болниците
©

52-годишният Валери М. от Плевен получи ефективна присъда от две години затвор при първоначален строг режим от Районния съд в Плевен, за извършените от него измами на хора пред болнични заведения, съобщиха от прокуратурата. На 8 август т.г. пред Университетската болница подсъдимият измамил Пъло П., че продава ягоди.

Пострадалият изявил желание да си купи и дал на Валери М. две банкноти по 20 лв. Подсъдимият взел парите и пратил пострадалия до близкото кафене да си вземе торби, за да му сложи ягодите. Пострадалият отишъл до заведението, а като се върнал, Валери М. го нямало. Четири дни по-късно в друго лечебно заведение Валери М. срещнал Ненка Х., която дошла на свиждане при съпруга си. Подсъдимият се представил за шофьор на линейка и заблудил жената, че може да осигури по-дълъг престой на съпруга й за по-доброто му лечение като за услугата поискал 20 лв. "за почерпка на лекарите".

Като видял, че тя разполага с повече пари й поискал още и жената му дала 70 лв. Уговорили се на следващия ден да се видят, но тогава измамената жена разбрала от медицинска сестра, че подсъдимият не е от персонала на лечебното заведение. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1099 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини