Задържани са двама българи с хероин за над 2 милиона лева

  • 12 декември 2016 16:02

  • 32769
  • 0
Задържани са двама българи с хероин за над 2 милиона лева
© Архив

Двама души са задържани на границата ни с Република Турция в района на село Белеврен, община Средец с висококачествен хероин за над 2 милиона лева. Това бе обявено днес на брифинг в сградата на Съдебната палата в Бургас.

Наркотикът е от високо качество и е открит в автомобил "Лада Нива", засечен на зелената граница край странджанското село. Бил е разпределен в 96 пакета в раници. Общото количество е 49 килограма и 990 грама. Заловени са двама души - Йордан Йорданов и Желязко Шиников.

Днес следобед съдът в Бургас ще гледа спрямо тях искана от прокуратурата постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Двамата са използвали същия маршрут, по който се придвижват мигранти, съобщи на брифинга заместник - апелативният прокурор и говорител в Бургас Йовита Григорова.

Йорданов е с чисто съдебно минало, а Шиников е реабилитиран за предишни престъпления, сред които участие в организирана престъпна група за търговия с наркотици. Неотдавна е изтърпял присъдата си за това. Единият от двамата е оказал съпротива и е опитал да избяга. Задържан е след преследване, каза на брифинга Георги Костов, главен секретар на МВР.

"Не сме констатирали пробив в оградата на границата", добави още той. Според комисар Костов страната ни е подложена на по-голям натиск от гледна точка на трафикиране на наркотични вещества. Главният секретар на МВР припомни още, че през август в същия район бе открита раница с хероин.

Делото се води срещу неизвестен извършител.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
32769 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини