Изтеглят дерайлиралите край Хитрино вагони, 40 домакинства са евакуирани

  • 10 декември 2016 13:14

  • 25888
  • 5
Изтеглят дерайлиралите край Хитрино вагони, 40 домакинства са евакуирани
© Булфото

Продължават действията на близо 200 пожарникари, спасители и полицаи за овладяване на ситуацията след взривената цистерна край Хитрино, съобщават от пресцентъра на МВР.

На терен работят 22 пожарни екипа от Шумен, Разград, Търговище, Варна, Русе и В. Търново, които приоритетно охлаждат обърнатите цистерни, погасяват възникналите пожари и извършват издирване за пострадали хора. В селото са нанесени материални щети на над 50 къщи и други обществени сгради. Започнало е изтегляне на част от дерайлиралите вагони, очаква се около 13 часа на мястото на инцидента да пристигнат и кранове на БДЖ, с които да бъдат вдигнати обърнатите цистерни.

Към момента има потвърдени данни за петима загинали и 27 ранени. Евакуирани са 40 домакинства. Няма пряка опасност за останалите хора от населеното място. Причината за инцидента е в процес на изясняване.

На мястото на инцидента са министър- председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, заместник- министърът на вътрешните работи Красимир Ципов и директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов.

Към момента има 26 пациента, приети в МБАЛ-Шумен. От тях трима са транспортирани в Клиниката по изгаряния на ВМА-Варна, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Междувременно екип от болница „Св. Марина“ Варна, ръководен от проф. Платиканов, вече е в болницата в Шумен. Други трима от пациентите се транспортират към болница „Св. Марина“, сред които жена с тежка челюстно-лицева травма. Един от пациентите е починал при приемане в Шуменската болница, други трима са оставени в болницата в Шумен, защото са в критично състояние - на изкуствена вентилация и не могат да бъдат транспортирани към момента. Има готовност допълнителни реанимационни екипи да тръгнат към Шумен.

Създадена е организация за доставяне на кръв и кръвни продукти към МБАЛ-Шумен от цялата страна.

При нужда, има създадена организация и за транспортиране на пациенти с въздушен транспорт, но такава необходимост към момента няма.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
25888 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.12.11 | 11:02

4
ВСИЧКО ОТ ПРЕДИ 60Г.БДЖ Е ЗА ЛИКВИДАЦИЯ
Гербераси долни

2016.12.11 | 11:03

5
Ти си за ликвидация ,цистерните са на частен превозвач научи се да мислиш какво си прочел.

2016.12.11 | 11:02

3
я да каже Боко от къде намери пари да преасфалтира пътя до Банкя за милиони преди месец?

2016.12.10 | 17:01

2
Рачев Рачев толкова си тъп ако мислиш че Рада -дълбокатата ще оправи нещата . Той първо не знае къде е към управляващи или опозиция .

2016.12.10 | 14:13

1
Изгоряла жена подава "МНого страшна беля ни готвят"

Добави коментар

Водещи новини