Славчо Велков: Във всички случаи можем да говорим за организиран характер на бунта в Харманли

  • 25 ноември 2016 19:03

  • 8985
  • 5
Славчо Велков: Във всички случаи можем да говорим за организиран характер на бунта в Харманли
©

Реакциите на силите на реда в Харманли са адекватни. Петя Първанова си свърши перфектно работата и постъпи много по-мъжки от повечето мъже. Това не е произволен акт или битов инцидент. По наша информация в последните дни е имало целенасочено вкарване на гуми в бежанския център, които бяха запалени. Във всички случаи можем да говорим за организиран характер на бунта.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Славчо Велков, експерт по сигурността. Недеволството е избухнало в афганската част на центъра. Лидерът на бунта е афганец и даже знам от кое племе е. В сравнение с много други места условията в Харманли са прилични. Сега ще ги видя, като ги изнесат на границата в застави и фургони. Знаете ли какво е зима в Странджа? На повечето хора там им е ясно, че ще получат отказ за бежански статут. Те са искали едно нещо - да им се отвори коридор към Сърбия, за да стигнат до Западна Европа. Това е противозаконно. Тези хора тръгнаха срещу българската държавност, институции и органи на реда. Това е недопустимо. Тези хора се възползват максимално добре от политическата криза у нас. За съжаление това е един процес, който ще продължи дълго, категоричен беше Велков.

Заедно с него гост в студиото беше и журналистът Нидал Хлайф. Вчера от Харманли стартира предизборната кампания. Партиите се обвиняват взаимно за проблемите, а те не са от вчера. Хората в Харманли не са довлни от 5 години, независимо дали на власт са ГЕРБ или БСП. ДАБ и МЗ не си вършат работа. Те са били информирани за кожните болести, но не са реагирали. Размириците са избухнали заради това - липсата на всякаква хигиена и елементарни битов нужди. Това ми го каза моя позната сирийка, която живее в лагера, разкри Хлайф.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8985 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ВАЖНО

2016.11.27 | 09:05

5
ЕХ ТОЯ ЕС.....ЕХ ТАЯ МЕРКЕЛ......ЕХ ТОЯ ГЕРБ.......ДА СА НИ ЧЕСТИТИ.
ПУснали пси генераторчета

2016.11.27 | 08:20

4
вече се установи че е използвана нагло престъпна тежко терористична техника з а масови манипулации ..Цел отвличане на вниманието на милиони в БЪлгария от наглите зверски ограбвания на народ а от подставени на власт подплашени че ще бъдат изгонени от министерства и ведомства.
ФАКТ

2016.11.26 | 20:55

3
Тръмп е говорил ОФИЦИАЛНО вече с над 40 държавни глави, но не и с Путин. Идва края на джихадизма и на путинизма !

2016.11.26 | 12:38

2
леко бе велков , от тая противозаконност ще се задавиш , това СИГУРНОСТА много народ сте пратили в лагери , много народ сте смачкали , и все с едни и същи ЛОЗУНГИ , ама не говоря за мигрантите
Петър Рачев

2016.11.26 | 12:38

1
Аз получавам заплата от господин Сорос и затова съм твърдо подплатен да заявя че събитията в Харманли са организирани лично от Путин. Той самият е бил забелязан в близост до лагера да разговаря с господин Бойко Борисов.

Добави коментар

Водещи новини