Закопчаха 61 - годишен сериен крадец

  • 19 декември 2011 11:05

  • 765
  • 0
Закопчаха 61 - годишен сериен крадец
©

61-годишен мъж е задържан за множество кражби от автомобили на територията на Свиленград.

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Хасково. От месец август тази година бяха извършени множество кражби на дамски и мъжки чанти от коли, паркирани на различни места в града през светлата част на деня. Характерно за кражбите е било, че при заключен автомобил се е чупел страничният прозорец, най-често чрез натиск с твърд предмет.

Извършителят се е съсредоточавал само върху парите, а останалите вещи е изхвърлял. В тази връзка са предприети редица мероприятия и анализ на механизма на извършване на престъпленията и вследствие от оперативната съвместна работа на свиленградските и хасковските полицаи, през миналата седмица е задържан мъжът с постоянен адрес асеновградското село Бачково.

Същият е с две осъдителни присъди за престъпления по чл.116 от НК (умишлено убийство) с общ размер 15 години лишаване от свобода, три осъдителни присъди за кражби, една присъда за извършени банкови сделки. Мъжът с инициали Т.М.Б. през 2009 г. се е установил да живее на семейни начала с жена от Свиленград, а той се е препитавал като е работил на различни обекти.

През месец август тази година след като е освободен от работа започва и серията 11 кражби от паркираните автомобили и хранителен магазин. Мъжът е задържан, работата по документиране на престъпната му дейност продължава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
765 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини