Задържаха телефонен измамник

  • 16 ноември 2016 13:06

  • 2218
  • 2
Задържаха телефонен измамник
©

Полицията е задържала 58-годишен мъж от габровското село Брънеци, който е участвал в телефонни измами на възрастни хора в региона. Разследването продължава, издирват се и другите му съучастници.

Това съобщиха днес от ОД на МВР. В хода на работата по разкриване на престъпленията криминалистите са установили, че през октомври и ноември мъжът е участвал в извършването на пет телефонни измами в Габрово. Потърпевши са били няколко възрастни жени, а общият размер на щетите е около 50 хиляди лева. И в петте случая е използвана схемата "оказване на съдействие при полицейска акция за залавянето на измамници", обясниха от полицията.

Тъй като телефонните измами в региона са зачестили, от ръководството на полицията са потърсили съдействието на управителите на етажна собственост в града. С писма домоуправителите са приканени в дневния ред на общите събрания да се включва и темата за телефонните измами - с информация за най-разпространените сценарии, както и съвети за реакция при получаване на съмнително обаждане.

В писмата до домоуправителите се подчертава, че искането на пари по телефон е категоричен знак за измама, при който възрастните хора задължително трябва да потърсят съдействието на близки или на полицията чрез позвъняване на тел. 112. Криминалистите отново припомнят, че служителите на МВР никога и по никакъв начин не изискват парични средства от граждани.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2218 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кики

2016.11.16 | 20:39

2
Сега 5 годинки пандела ама едва ли
Дончо

2016.11.16 | 13:41

1
А само от фирми

Добави коментар

Водещи новини