Търговци на гласове и каналджии – въоръжени, опасни и необезпокоявани от полицията

  • 07 ноември 2016 09:31

  • 30262
  • 1
Търговци на гласове и каналджии – въоръжени, опасни и необезпокоявани от полицията
©

Търговците на гласове, които бяха арестувани в град Кула след разследване на БТВ, са свързани и с канали за трафик на хора в Северозападна България. 

Пред внедрено лице под прикритие, те разкриват, че те са хора с перфектна организация и това, което правят, за тях е ежедневие. На всеки половин час са си комуникирали по телефона, казвали са точното си местонахождение, за да сигурни в по-нататъшното преминаване по трасето. Водачът на бандата разказва, че е купил три огромни къщи за децата си с този бизнес.

Предупредил е подставеното лице, обаче че е въоръжен и при най-малкия проблем няма да се поколебае да го разстреля. Водачът на каналджиите е разказал, че често има и малки деца, които се превеждат по този път, като някои от тях не издържат и се налага да бъдат погребвани в гората, за да продължат напред. През цялото време полиция не са видели – нито на българска територия, нито на сръбска.

В тази схема има трима души на терен – те са изборни търговци. Предполага се, че зад тях стоят и други на по-високо ниво. Има още няколко канала, които се използват в района от хора, които се занимават с всичко, от което могат да се спечелят пари. Правят списъци за изборите, а през свободното си време прекарват нелегални мигранти през границата.

Веднага след репортажа те бяха арестувани.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
30262 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.04.12 | 10:46

1
Това са хората на ББ.За каква стабилвост става въпрос .Държавата е на мафията и мутрите

Добави коментар

Водещи новини