Спипаха маниак с боен арсенал от 150 пистолета и пушки в Овча купел (видео)

  • 16 декември 2011 09:57

  • 9697
  • 8
Спипаха маниак с боен арсенал от 150 пистолета и пушки в Овча купел (видео)
©

Антимафиоти разкриха незаконен боен арсенал, съобщиха от пресцентъра на МВР. От дома на 51-годишен мъж и от складово помещение били иззети общо над 150 огнестрелни оръжия.

В хода на образувано досъдебно производство, служители на ГД „Борба с организираната престъпност”, под наблюдението на Софийската градска прокуратура предприели претърсване на няколко помещения ползвани от 51-годишния С.Ч., който има разрешение за колекциониране и съхранение на огнестрелни оръжия.

Антимафиотите, съвместно със служител от група „Контрол на общоопасните средства” при Второ РУП извършили проверка на постоянния адрес на мъжа в ж. к.”Овча купел” и установили, че огнестрелните оръжия, за които С.Ч. има разрешително, не се съхраняват в дома. В същото време там антимафиотите открили 16 револвера, пистолет и 14 пушки и карабини, за които собственикът на дома не представил необходимите разрешителни.

Предприети са действия за установяване местонахождението на липсващите оръжия. Станало ясно, че те са в склад на софийска фирма, в която С.Ч. е съдружник. Съвместно с представител на група „КОС” при Шесто РУП е проверено складовото помещение в кв.”Малашевци” и там са открити липсващите от дома му оръжия. В склада, обаче са намерени и други оръжия, като за тяхното придобиване, носене и съхранение мъжът няма разрешителни.

Иззети са над 150 огнестрелни оръжия - 63 револвера, 52 пистолета, 25 карабини и 16 пушки. Намерени са и два картечни пистолета и почти пълен комплект от основни и други части за автомат „Калашников”, както и около 1500 боеприпаса от различен калибър. Установено е, че значителна част от иззетите незаконни огнестрелни оръжия са произведени след 1900 г. и се използват със съвременни боеприпаси.

Антимафиотите се натъкнали и на колекция от старинни хладни оръжия - саби, меч и нож. Експертиза ще покаже дали те представляват културно-историческа ценност и от какъв период са. Продължава работата за установяването на произхода на незаконния арсенал, както и евентуалното му използване за извършване на престъпни дейности. Назначени са експертизи.

Служителите на КОС от Второ и Шесто РУП са предприели незабавни действия по предвидените от закона мерки за изземване на огнестрелните оръжия, за които С.Ч. имал разрешение, но не е съхранявал според изискванията.
Действията по разследването продължават.

Последвайте канала на

Novini.bg
9697 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
LAZY

2013.09.28 | 17:48

8
Ех, Саше Саше! Гледай сериали бе Саше! Сега ще го пуснат! Защото ще се окаже, че човека работи под прикритие и е имал за задача да изкупи незаконните пистолети с цел да предотврати попадането на ужасните оръжия в ръцете на лошия. :)))) ха-ха-ха-ха
Мунчо

2013.09.28 | 17:48

7
Цв. Цв. и Б. Т. (тиквата) най-после пребориха организираната престъпност!
d

2013.09.28 | 17:48

6
голям удар- големи сме -ех човека бил колекционер ебе вие нас хората за мезе ни взехте що отклонявате обществото от проблема с подпалвачите - за 1 месец -50-автомобила виновни няма хващаме колекционери при това с разрешителни ха стига бре.....
Емил Енчев

2013.09.28 | 17:48

5
На такива "МАНИАЦИ" в чужбина им викат КОЛЕКЦИОНЕРИ. Родната "полиция" разбира се ни пази от хора, от които не би трябвало да се страхуваме. Да спипат някой СЕЛЯНИН с ПРЕРАБОТЕН ГАЗОВ ПИСТОЛЕТ - мисля, че ще ми направят МНОГО ПО-ГОЛЯМО ВПЕЧАТЛЕНИЕ. Аз лично, като виждам какви оръжия има този човек, с радост бих му платил някой лев за да разгледам колекцията му.
чочко

2012.10.31 | 20:05

4
С.Ч., който има разрешение за колекциониране и съхранение на огнестрелни оръжия. - WTF ?!!!!! очаквам да ми вдигнат колата защото съм си платил паркинга!
nas

2011.12.16 | 22:22

3
Да човека са е готвил за Апокалипсиса
Stigaq

2011.12.16 | 18:27

2
I sq kvo praim ? mutri i naemni ubici gi puskat na vtoriq den a choveka e imal strats kum kolekcioniraneto na orujiq moga da vi kaja che v Bulgariq nqma nito edin zakon koito da pomaga na hora koito iskat da kolekcionirat orujiq sigorno s godini gi e sabiral i edvali gi e polzval osven na strelbishteto no razbirase sq sigorno shtego pratqt v zatvora do kraq na jivota mu ei taka da pishat che se borqt s organiziranata prestupsnost chesno kazano se chudq nqkoi dni zashto ne napravq edna samojertva da se omotaq v kevlar da se nakicha kato v matricata i da poetrepq tazi organizirane prestupnost v parlamenta
С.И.

2011.12.16 | 18:27

1
Браво!Хванаха най-големия престъпник с разрешително за колекционер...евала полиция....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини