Разкриха оранжерия за отглеждане на канабис в София (снимки)

  • 01 ноември 2016 15:07

  • 3650
  • 0
Разкриха оранжерия за отглеждане на канабис в София (снимки)
© Пресцентър МВР

Криминалисти на столичното Второ РУ разкриха модерно оборудвана домашна оранжерия за отглеждане на канабис, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицейската операция е проведена на 29 октомври т.г. В хода й криминалистите предприели проверка в дворно място на ул. „Клокотница”. На адреса полицаите установили, че в различни постройки в двора са изградени модерно оборудвани оранжерийни помещения със системи, подпомагащи бързото развитие на засадени растения.

При последвалите процесуално-следствени действия са иззети около 300 растения в различен стадий на развитие, близо 800 г суха тревиста маса, плик с около 200 таблетки, машина за пакетиране на готовата продукция.

Установени и задържани са обитателят на имота - А.В. /61 г./, и неговият наемател - Н.Н. /43 г./. По случая е образувано досъдебно производство. Резултатът от назначената експертиза показал, че иззетата тревна маса е канабис, тепърва ще се изяснява и съдържанието на иззетите таблетки.

След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, на двамата мъже са повдигнати обвинения за престъпление по смисъла на чл. 354 а от НК и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3650 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини