Свидетелка видяла софийските пиромани

  • 16 декември 2011 07:17

  • 4829
  • 2
Свидетелка видяла софийските пиромани
© Булфото

Свидетелка е видяла мистериозните подпалвачи, които от два месеца тероризират столицата, като почти всяка нощ опожаряват случайни автомобили.

„Двама младежи на около 20-25 години дойдоха с автомобил, чиято марка не разпознах, заляха една кола и я подпалиха”, разказала пред полицията жена, която засега е единственият свидетел, който е видял извършителите.

Тя гледала от бл. 211 в „Люлин”, пред който бе извършено поредното подпалване на автомобили през нощта срещу четвъртък. Сигналът за горящ автомобил в „Люлин” бил подаден минути след 1 часа през нощта от телефон 112 в Девето РПУ. Полицейски екипи и пожарни веднага се отправили към бл. 211, откъдето се извивали пламъците. Първа пристигнала патрулка и докато униформените се опитвали със собствения си пожарогасител да спасят БМВ 316, на няколко метра от другата страна на блока пламнал и „Роувър”. Тъй като вече били на адреса, вторият автомобил бил почти веднага загасен, но от извършителите нямало и следа, пише "Монитор".

Три часа по-късно бил подаден следващият сигнал – този път за горяща кола в столичния кв. „Дружба” до блок 35. Въпреки че полицейските екипи веднага блокирали районите и претърсили всички входове и мазета, изоставени сгради и дори детска градина, следа от извършителите нямало.

Цялата столична дирекция била вдигната на крак и започнали да спират всички съмнителни автомобили. В рамките на минути били проверени десет души и няколко автомобила. В промишлената зона на квартала патрулиращите полицаи спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес 250 Д”, в който пътували криминално проявените Д. К., на 21 години, от жк „Дружба” и П.Т., на 28 години, от с. Бусманци. В багажника на колата полицаите открили празни пластмасови шишета с мирис на нафта. Известните на полицията за кражби мъже са задържани и в момента се изяснява съпричастността им към извършения палеж.

На ул. „Асен Йорданов” пък автопатрул спрял за проверка „Рено Клио”, управляван от 35-годишен криминално проявен столичанин. От багажника на колата била иззета петлитрова пластмасова туба, съдържаща около 2,5 л бензин. Мъжът е известен на полицията за грабеж и длъжностно присвояване и е осъждан.

Последвайте канала на

4829 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.12.16 | 12:02

1
До 30 % коледно намаление от www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си .
123

2014.04.10 | 19:37

2
smrt na piromanite

Добави коментар

Водещи новини