Семейство загина от задушаване с екобрикети

  • 31 октомври 2016 08:11

  • 7099
  • 3
Семейство загина от задушаване с екобрикети
© novini.bg

Семейство от Варна загина от задушаване с екобрикети в търновското село Хотница. Вчера 35-годишният мъж и 33-годишната му съпруга се разхождали в района на Хотнишкия водопад. Там се запознали със семейство от селото.

Местните им предложили да пренощуват у тях. Гостите били настанени в отделна стая. Вчера по обед ги открили мъртви, предаде коресподентът на бТВ в региона.

Според разследващите и съдебния лекар причината за смъртта им е задушаване. Стаята се отоплявала със слънчогледови екобрикети. Димът излизал не през комин, а директно през кюнец, с изход на стената на къщата.

Заради вятъра част от изгорелите газове се връщали в стаята. Липсата на специфична миризма не издала опасността.

Стопаните на къщата са семейство, което от скоро е в Хотница. Самите те са избягали от големия град, за да живеят природосъобразно - отглеждайки и хранейки се с екологично чисти продукти.

При първоначалния оглед по телата не са открити следи от насилие. Труповете са откарани за аутопсия във великотърновската болница. По случая се води досъдебно производство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7099 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Коста

2016.10.31 | 19:47

2
Някой от стойки и чалъми от типа "аз съм суперЕКО", но незнаейки как да сложат един прост кюнец утрепали хората.На ви сега ЕКОпроцес за причиняване смърт по невнимание!

2016.10.31 | 19:47

3
не мисля, че това може да издържи в съда.
Дао-то

2016.10.31 | 19:47

1
Бог да пази природата от природозащитниците.

Добави коментар

Водещи новини