Закопчаха сериен обирджия на апартаменти

  • 15 декември 2011 10:24

  • 1035
  • 0
Закопчаха сериен обирджия на апартаменти
©

Ямболските криминалисти задържаха извършителя на поредица взломни кражби от частни домове, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Ямбол.

Престъпните посегателства са регистрирани в периода май-юни 2010 г. В хода на работа по случаите е установено, че автор на посегателствата е 61-годишният Ж.С. от Бургас. Мъжът е криминално проявен и многократно осъждан за кражби, извършени на територията на Югоизточна България. Специализирал се е в апартаментни кражби.

В жилищата на потърпевшите е прониквал чрез груб взлом на входни врати, през тераси и дори чрез взлом на стени на съседни апартаменти. Предмет на кражбите му са пари, златни накити и скъпи вещи. Изяснено е, че през месец юни 2010 г., след извършване на поредното престъпление в Ямбол, когато е откраднал различна валута и три златни монети, на обща стойност 14 000 лева, Ж.С. се укрил от полицейските органи в съседна страна. Издирван е и за престъпления извършени в други региони на страната. Ж.С. е задържан в РУ “Полиция” - Ямбол за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Работата по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1035 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини