Показания уличиха МВР в лъжа за екстрадираните турци

  • 20 октомври 2016 08:38

  • 2761
  • 2
Показания уличиха МВР в лъжа за екстрадираните турци
©

Свидетелски показания опровергават твърденията на МВР, че екстрадираните от страната турци не са искали убежище. По данни на техни близки мъжете имали намерение да потърсят закрила, но става ясно, че такава възможност не им е предоставена. От момента на предаването на част от тях на турските власти информация за местоположението няма, показа репортаж на Нова телевизия.

След кратък престой в бежански център задържаните са били предадени на турските власти около 5 часа сутринта в събота. "Брат ми ми се обади от Русе и поиска да му пратя снимка на личните документи, защото подава молба за убежище. Каза ми, че няма проблем, защото са в България и ще подадат молба за убежище. Послено се чухме, когато ми каза, че ги карат към бежански център в България, след това се обади от Одрин", каза братът на единия от екстрадираните, цитиран от Нова.

Трима от турците са били уволнени полицейски служители, двама преподаватели - университетски доцент и гимназиален, журналист от закрития в. "Заман" и собственик на магазина. Друг свидетел, пожелал анонимност заради опасения, че ще бъде гонен от властите в Турция, мъжете добре познавали законодателството и имали намерение да потърсят убежище в България.

През цялото време турците поддържат връзка с близките си, като съобщават местоположението си. От 23.30 часа в петък до 5.00 часа сутринта в събота те са били в Любимец. От събота сутринта близките нямат връзка с тях и не е ясно какво е местоположението им.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2761 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Реалист

2016.10.21 | 15:00

2
СРАМ МЕ Е ОТ БОЙКО! ПРАЩА НА СМЪРТ ХОРА, КОИТО БЯГАТ ОТ УБИЕЦА ЕРДОГАН! БОЙКО ЗАЩО НЕ СПАЗВАШ ЗАКОНИТЕ, ЗАЩО ВСИЧКИ В ХОР ЛЪЖЕТЕ ОБЩЕСТВОТО! ПИТАМ, ДЪРЖИШ ЛИ С ЕРДОГАН КАНАЛИТЕ ЗА ДРОГА ПРЕЗ ТУРЦИЯ!?

2016.10.20 | 21:58

1
румене ,има сделка ,обаждай се на банкера ,ние екстрадираме ,Доста отзад ни подпира ,ние много обичаме да знаем ,че някой отзад здраво ни подпира ,с уважение :гроб

Добави коментар

Водещи новини