Жертви разпознали задържаните при акция "Силоваците"

  • 14 декември 2011 16:03

  • 2554
  • 0
Жертви разпознали задържаните при акция "Силоваците"
© Булфото

Задържаните при спецоперация „Силоваците” са били разпознати от някои от жертвите, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Предстои на четиримата да бъдат повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и изнудване. Специализираната операция на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) и Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) с кодовото наименование „Силоваците” бе проведена тази сутрин на територията на столицата под ръководството на Софийската градска прокуратура. След близо едномесечно наблюдение антимафиотите предприели действия по задържането на четирима мъже, занимавали се с рекет, изнудване, психически и физически тормоз над млади жени, предлагали секс услуги.

В хода на оперативната работа са разпитани четири от жертвите на групата. Те разпознали в задържаните тази сутрин - Д.К.-Русия, Р.Т.-Дебелия, В.Н.-Валтер и Д.М.-Бидона - хората, които са ги заплашвали.

Изяснена е схемата, която четиримата използвали, за да осъществяват престъпните си намерения. При всеки отделен случай те действали по идентичен начин – набирали адреси на момичета, предлагащи сексуални услуги, чрез сайтове за запознанства или обяви във вестници, и представяйки се за клиенти, посещавали „работните им места”. След като осъществявали контакт с жертвите си, чрез физически и психологически заплахи членовете на групата принуждавали младите жени да започнат да се отчитат с пари на Д.К. – Русия.

В един от случаите рекетьорите изпълнили отправените заплахи и отрязали косата на едно от момичетата.

С прокурорско постановление на Д.К., Р.Т., В.Н. и Д.М. са наложени 72-часове мерки за задържане.

На четиримата ще бъдат повдигнати обвинения по чл. 321 във връзка с чл. 213а от НК.

Действията по разследването продължават.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2554 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини