Задържаха пиян водач, блъскал полицейски автомобил край Гурково

  • 16 октомври 2016 14:29

  • 3353
  • 2
Задържаха пиян водач, блъскал полицейски автомобил край Гурково
©

Вчера, около 23.20 часа, автопатрул на Участък - Гурково при РУ - Казанлък, движещ се по пътя между селата Конаре и Паничерево, при разклона за Гурково бил засечен от навлизащ в кръстовището лек автомобил "Опел Вектра", който не спрял на знак "Стоп".

За да избегне удара, водачът на служебната кола навлязъл в лентата за насрещно движение. Нарушилият правилата за движение шофьор ускорил рязко и автопатрулът го последвал с включени светлинна и звукова сигнализация. Когато колата била догонена, водачът й на няколко пъти се опитал да изблъска полицейския автомобил извън пътното платно.

След предприети няколко неуспешни опита да бъде спрян, единият от полицейските служителите възпроизвел няколко изстрела със служебното си оръжие - първоначално във въздуха, а впоследствие и по гумите на автомобила. Преследваното превозно средство било спряно и предприети действия по извършване на полицейска проверка.

Колата управлявал собственикът й - неправоспособният К.И. /34 г./ от Гурково, криминално проявен и осъждан. Заедно с него пътували още общо седем души - петима от тях /41-годишна жена от Гурково и четирима жители сливенското село Баня - мъж на 42 години, 29-годишна жена и две непълнолетни момчета на 15 и 17 г./ в купето, а две 16-годишни момчета, също от село Баня - в багажника на колата.

Освен че шофира без книжка, тестът с техническо средство показал, че К.И. е седнал зад волана след употреба на алкохол. Съставен му е АУАН и му е връчен талон за медицинско изследване, срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 б от НК.

В хода на проверката К.И. се оплакал, че усеща болка в левия крак, под колянната става. След като е установена огнестрелна рана, той бил откаран от екип на ФСМП - Гурково в старозагорската болница, където е настанен за лечение в травматологично отделение, без опасност за живота.

Служителите на МВР са тествани за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен. Извършен е оглед на местопроизшествието. В Окръжна следствена служба към Окръжна прокуратура - Стара Загора е образувано следствено дело.

Последвайте канала на

БТА
3353 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
999

2016.10.17 | 09:49

2
неправоспособният К.И. /34 г./.............................някой познава ли го тоя ?????????????????????????????????
А

2016.10.17 | 05:41

1
А

Добави коментар

Водещи новини