3 години затвор за шофьор, убил двама души на пътя

  • 13 октомври 2016 15:38

  • 3432
  • 1
3 години затвор за шофьор, убил двама души на пътя
©

Варненският окръжен съд призна Павел Павлов, на 32 години, от Варна, за виновен в това, че на 17.09.2012 г. по пътя Варна - Добрич, при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смърт и телесни повреди на повече от едно лице: смъртта на Х. Х. и Д. А., както и средна телесна повреда на Б.Х., довела до трайно затруднение в движението на левия долен крайник за период не по-малък от четири месеца, съобщиха от пресцентъра на съда.

Съдът оцени смекчаващите обстоятелства: чисто съдебно минало, млада възраст, изразено разкаяние от подсъдимия към близките на пострадалите и определи наказание в долната граница на предвиденото в закона, а именно - „лишаване от свобода“ за срок от 3 години при общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Съдебният състав прецени, че с оглед на генералната превенция е недопустимо това наказание да бъде отложено с изпитателен срок и трябва да бъде изтърпяно ефективно, за да превъзпита подсъдимия и останалите граждани. Съдът определи и наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за 3 години и наложи на Павлов забрана да напуска пределите на страната до окончателен съдебен акт, която влиза в сила веднага.

На 17.09.2012 г., около 13:10 часа, Павел Павлов управлявал автомобил по пътя от Добрич за Варна, а до него на предна дясна седалка се возил друг мъж. Установено е, че се е движил със скорост 105-106 км/час, при разрешени 90 км/ч, както и че водачът не е употребил алкохол. В зоната на ляв за него завой в посока Варна Павлов загубил контрол над автомобила си, навлязъл в насрещната лента за движение и се ударил в превозното средство, управлявано от М. М. На място починали както мъжът от предната седалка до подсъдимия, така и пътникът на предната седалка на насрещно движещия се автомобил. Мъжът, който пътувал заедно с М. М., на задната дясна седалка, получил средна телесна повреда.

Присъдата на ВОС може да бъде протестирана или обжалвана в 15-дневен срок от днес.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3432 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.13 | 22:34

1
Евтинийка брато, евтинийка.

Добави коментар

Водещи новини