Пернишкият питбул е възпитаван за боеве, бит е от стопанина си (снимки)

  • 12 октомври 2016 15:14

  • 26852
  • 8
Пернишкият питбул е възпитаван за боеве, бит е от стопанина си (снимки)
©

Собственикът на питбула, който разкъса кучето Сузи в пернишкия квартал „Тева” отсече, че няма за какво да се извинява и няма да плати лечението на раненото заради него животно, заяви пред Novini.bg очевидец на кървавия инцидент.

След като медията ни в понеделник съобщи за ужасяващата случка и след излъчен днес репортаж по БТВ, стана ясно, че хората, съпричастни към пострадалаото куче, няма да се откажат и ще доведат нещата докрай.

За да не се спекулира по темата, от коментарите във фейсбук на страницата „За Зоополиция” става ясно от признанията на Александър и Ивелин Въловски, че питбулът е "БИТ И ВЪЗПИТАВАН ЗА БОЕВЕ." Освен това е бил хапан от каракачанка и оттогава "НАПАДА само по-големи кучета." Те сами признават, че кучето е АГРЕСИВНО и е било насъсквано. Светли Кирилова пък признава, че е виждала собственика да си бие кучето с каишката по-главата.

Полицията е направила проверка, а собственикът на питбула е получил предупреждение да извежда кучето си с намордник. Сигналът ще отиде в Прокуратурата за последващи действия. Според Наказателния кодекс „който прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до 3 години и с глоба от 1 000 до 5 000 лева”.

Хората, грижещи се за Сузи написаха в страничката й във фейсбук:

„От името на потърпевшите и засегнатите от инцидента със Сузи, която беше зверски разкъсана на 6-ти октомври вечерта, искаме да споделим следното. Целта да се даде по-широка публичност на случая е за да се помогне на тежко раненото куче и да се потърси съдебна отговорност от човека, станал причина за това. Ще настояваме агресивни кучета, без значение от породата, да се извеждат само с намордници, за да не стават заплаха за хора и животни! Ние се разграничаваме от всякакви призиви за саморазправа с питбула или стопанина му, крайно агресивни изказвания, обиди и закани в социалните мрежи, защото те не помагат на никого в ситуацията и не това е целта! Освен, че са неуместни, идеята на цялата тази човешка солидарност е да бъде полезна. Важно е да се помогне на Сузи да оцелее цяла и да се избегнат други подобни тежки рецидиви! Никой не заслужава това – нито животно, нито човек! Който иска да помогне, да се свърже през фейсбук - „Помощ за Сузи”. Разкъсаното куче е под наблюдение в клиниката, а следващите 3 дни са решаващи дали ще се избегне ампутацията на оглозганата до кокал лапа.

Вижте пострадалото куче пет дни след инцидента:

Последвайте канала на

Росица Валентинова
26852 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2016.10.14 | 17:46

8
Интересно, след като питбулът е бил "на повод" , как е суспял така жестоко да разкъса Сузи! Стопанинът му явно е drisliv льольо, който не може да озапти и издъпра ВЪРЗАНОТО си куче!?

2016.10.14 | 17:46

6
За какво сте му нахлузили тая фуния бе серсеми ако ви сложа по един чувал и ви накарам да ядете през него как ще се чувствате?!

2016.10.14 | 17:46

7
Ако беше малко по умен сам щеше да си обясниш.

2016.10.14 | 17:46

4
Ок,собственика на питбула е виновен,но като говорим за "хората които са се грижили за Сузи" искам да попитам,като са толкова загрижени защо не я вземат в къщи? Много е лесно да подхвърляш по някой залък и да се биеш в гърдите,че се грижиш за животно. Пък и (ако не се лъжа) е забранено да се хранят улични кучета.
Хм

2016.10.14 | 17:46

5
Вие роднина ли сте на собственика? Понеже само негови роднини повтарят тази мантра, защо нахапаното куче да не си го приберат в къщи.

2016.10.13 | 13:13

3
Решението е просто. Питбул без намордник се застрелва на място. Ако стопанина му започне да буйства и него.
ffd

2016.10.13 | 08:39

2
abort the chaka pernishkia izrod skoro skorooooooo
Spiros

2016.10.13 | 08:39

1
Решението е измислено отдавна в белите страни, просто се забранява отглеждането на опасни породи кучета в България със закон и това е.

Добави коментар

Водещи новини