Баскетболен бос укрил над 700 000 лв. ДДС

  • 13 декември 2011 21:39

  • 3646
  • 1
Баскетболен бос укрил над 700 000 лв. ДДС
©

Над 722 хил. лв. ДДС успял да укрие само чрез една от фирмите си президентът на женския баскетболен клуб „Берое 07” Делчо Делев-Дяката, който бе задържан заедно със съпругата си Десислава и бизнесмена Николай Нейков-Цайса в края на миналата седмица, съобщи наблюдаващият прокурор по досъдебното производство за организирана престъпна група Митко Игнатов.

Групата, в която е участвал и обявеният за общодържавно издирване Александър Велев, е действала от началото на 2008 година, като основно са били извършвани сделки със зърно. Невнесеният ДДС е само от „Делев” ЕООД-Стара Загора, в процес на изясняване са задълженията на други две дружества - „Хлебопроизводство” и „Садком”, притежание на спортния деятел. Делев има зад гърба си вече една осъдителна присъда за измами и четири висящи производства на различни съдебни инстанции. Това даде основание на прокурора да поиска за него постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”, пише "Монитор".

Бизнесменът Нейков е пуснат на свобода срещу парична гаранция в размер на 15 000 лв, които трябва да внесе в 10-дневен срок. Срещу парична гаранция от ареста излезе и съпругата на баскетболния президент Десислава.В съдебната зала Делчо Делев упорито отричаше да е създател и шеф на организирана група, според него задържането му целяло да бъде „изработен” Николай Нейков, собственик на лицензирана зърнобаза край село Опан.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3646 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
44

2011.12.14 | 02:13

1
екипа на сайта - W_W_W.O_R_I_G_I_N_A_L_N_I.B_E - ви предоставя възможността , да си закупите най-евтината футболна тениска на първенствата: Англия , Италия , Испания , Франция , Холандия , Шотландия и др .

Добави коментар

Водещи новини