Продавачка взе 22 600 лв. от магазин, нямала с какво да храни децата си

  • 19 септември 2016 14:50

  • 3870
  • 1
Продавачка взе 22 600 лв. от магазин, нямала с какво да храни децата си
© Novini.bg

Продавачка от панагюрското село Поибрене присвоила 22 600 лв. от магазина на местната кооперация, в който работила. Днес тя получи 4-месечна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок, реши Районният съд в Панагюрище.

Кражбите на Ива И. станали известни след като председателят на селската кооперация "Средногорие" назначил ревизия в магазина, заради съмнения, че има сериозни липси. Финансовата проверка показала, че от бакалията липсват 19 319 лв. Когато й представили ревизионния акт магазинерката признала, че тя е взимала пари и стоки. Оправдала се с факта, че е разведена и сама отглеждала двете си деца. Малката й заплата не стигала да изхранва децата и затова се принудила да краде. Нямала близки, които да и помагат, защото родителите и били покойници. Обещала постепенно възстанови откраднатите пари от заплатата си, пише "24 часа".

Повярвал на разкаянието на Ива председателят на кооперацията се смилил над самотната майка и я оставил на работа. Не минало много време и в магазина отново били установени липси. Този път ревизията показала, че се губят нови 3824 лв., за които магазинерката отново признала, че ги е присвоила. Този път оправданието било, че синът й тръгнал на училище и разходите рязко скочили. От кооперацията обаче сезирали полицията и прокуратурата за кражбите.

Решението на панагюрския районен съд може за се обжалва пред окръжните магистрати в Пазарджик.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3870 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.20 | 11:11

1
Еее тя пък прекалява с нахалството си!!!

Добави коментар

Водещи новини