Автомоньор взе кола, за да я ремонтира, а я продаде

  • 16 септември 2016 13:40

  • 2621
  • 2
Автомоньор взе кола, за да я ремонтира, а я продаде
© novini.bg

Автомоньор от Шумен взе кола, за да я ремонтира, а после я разфасова и разпродаде на части. Два месеца собствениците разпитвали за возилото си „Фолксваген Голф“, а Кремен С./47г./ отлагал връщането, обяснявал, че му липсва част, за да поправи двигателя.

Така до тази седмица, когато съпругата, съсобственик на возилото, не издържала и разобличила автомньора. Срещу него е образувано досъдебно производство за обсебване на чужда движима вещ, съобщават от полицията в петък. Арестуван е и за едно денонощие.

Работата по случая започнала след като 51-годишната жена от село Правенци подала тревожен сигнал, че през юли предоставили лекия си автомобил за ремонт на майстор от Шумен. Возилото аварирало по пътя, докато го шофирал съпруга. Негов приятел му препоръчал майстора на двигатели Кремен, който обещал, че до две седмици колата ще е готова. След този срок започнал да отлага, обяснявал по телефона да имат търпение, но после спрял да отговаря на позвъняванията. Това усъмнило жената и тя направила всичко възможно да намери сервиза в района на „Топхането“.

Монтьорът опитал да излъже, че колата е в друг гараж, но жената била много настоятелна. Тогава той опитал да й предложи пари, за да не информира полицията. Проведени са издирвателни действия и по първоначално събрани данни возилото е било продадено на части.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2621 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2016.09.17 | 00:20

2
Тоя е хем нагъл, хем глупав.
Ешко

2016.09.16 | 21:05

1
Тоя направо е за трепане

Добави коментар

Водещи новини