Осъдиха кандидат за общински съветник за трафик на мигранти

  • 14 септември 2016 14:57

  • 2973
  • 0
Осъдиха кандидат за общински съветник за трафик на мигранти
©

Осъдиха условно кандидат за общински съветник от ГЕРБ за нелегален трафик на мигранти. 49-годишният Мустафа Ибрям Хюсеин от Руен возил един чужденец срещу сумата от 600 евро до София.

Кандидат за общински съветник от ГЕРБ в Руен получи условна присъда от 6 месеца лишаване от свобода по обвинение за нелегален трафик на мигранти, съобщиха от съда. Решението е на Районния съд в Царево.

Присъдата му е произнесена само три дни след залавянето му край Аркутино. Хюсеин е шофирал лек автомобил "Ауди". Освен нелегалния мигрант в колата са били още 12-годишната доведена дъщеря на Хюсеин и 30-годишният пастир Мехмед Мустафа. След тях са се движили още три автомобила, натъпкани с мигранти, припомня Дарик.

Пред разследващите Хюсеин обяснил, че същия ден пастирът позвънил по мобилния му телефон и обявил, че е открил в гората сиреец, който предлагал 600 евро, за да бъде откаран в София. Хюсеин пристигнал с личната си кола, качил чужденеца и заминал. По пътя обаче е засечен от "Гранична полиция".

След постигнато споразумение с прокуратурата, магистратите от Районния съд в Царево конфискуваха в полза на държавата "Ауди"-то, с което е извършено престъплението и наложиха на кандидата за общински съветник глоба от 1000 лева.


 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2973 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини