Спипаха матрос с 2 кг марихуана

  • 14 септември 2016 11:59

  • 11030
  • 2
Спипаха матрос с 2 кг марихуана
© Getty Images/Guliver

По искане на Военноокръжната прокуратура (ВОП)-Сливен, съдът взе мярка за неотклонение “Задържане под стража” спрямо 29-годишен мъж - военнослужещ във военно формирование 18360 - Бургас, привлечен като обвиняем за държане на наркотици. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

При провеждане на следствени действия на 10 септември от военни полицаи при Регионална служба „Военна полиция“ – Сливен под ръководството и надзора на Военноокръжна прокуратура – Сливен в жилище, находящо се в град Бургас, в ж.к „Меден Рудник”, ползвано под наем от военнослужещия матрос Георги Ф. от в.ф.18360- Бургас, са открити и иззети саморъчно пакетирани найлонови пакети, съдържащи суха зелена растителна маса с общо тегло около 2000 грама. При извършен полеви наркотест намереното вещество е реагирало на високорисково наркотично вещество канабис /марихуана/.

По мотивирано искане на Военноокръжна прокуратура – Сливен, съдът определи постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия матрос Георги Ф., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 10 септември в град Бургас, без надлежно разрешително придобил и държал високорискови наркотични вещества – канабис /марихуана / с тегло около 2000 грама - престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

Военен съд – Сливен е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че матрос Георги Ф. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата на 13 септември мярка за неотклонение „Задържане под стража” може да обжалва пред Военно-апелативен съд – град София.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11030 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Иван

2016.09.14 | 15:50

2
Няма лошо!
ivaniandrei

2016.09.14 | 13:56

1
Високоооооо рисково :ДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДддд

Добави коментар

Водещи новини