Намерено е тялото на 5-годишно дете, издирват още бежанци във водите на Дунав (видео)

  • 13 септември 2016 07:48

  • 13766
  • 0
Намерено е тялото на 5-годишно дете, издирват още бежанци във водите на Дунав (видео)
© Getty Images/Guliver (архив)

"Гранична полиция" потвърди за загиналите нелегални мигранти. Те са се удавили край остров Добрина, във водите на река Дунав. До момента са открити телата на едно дете на 5 години и един възрастен мъж. Продължава издирването на още мигранти. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция на „Гранична полиция” в Русе Димитър Чорбаджийски.

Случаят е от 8 септември, но за него се разбра едва вчера. "Гранична полиция" не е уведомила медиите навреме, защото все още се извършват процесуални действия. Стана ясно, че сигналът за нелегалните мигранти е подаден от обикновени граждани, които позвънили на 112. На място веднага са изпратени екипи. На острова са открити двама мъже и две жени, които с жестове обясни, че във водата има други мигранти. Намерените чужденци не са знаели английски, което е направило комуникацията трудна. Те са се самоопределили като иракчани, но и до момента не е потвърдена самоличността им.

Шефът на "Гранична полиция" в Русе обясни, че е имало съмнения за техните показания, като се е смятало, че историята за удавяне може и да е била измислена, за да отвлекат вниманието на властите. Веднага са започнали издирвателни действия. На помощ се е притекъл и екип от Румъния. Стана ясно, че в участъка на остров Добрина няма възможност за наблюдения.

От "Гранична полиция" подчертаха, че се води досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. А в случая има замесени и български граждани.

Тялото на детето е било открито чак на в неделя сутринта беше. Трупът му е намерен на 23 км от мястото надолу по течението. По-късно  следобед, нагоре по течението, изплувало и тялото на възрастния мъж.

 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
13766 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини