Фалшива тревога вдигна пожарната в Русе

  • 09 септември 2016 10:16

  • 1045
  • 0
Фалшива тревога вдигна пожарната в Русе
© novini.bg

Фалшива тревога докара в четвъртък около 18 и 10 автомобил на пожарната и стълба до блок до Пантеона на Възрожденците в Русе.

Двете коли на Втора РЗПАБ пристигнаха по тревога с включени светлини и включени сирени и паркираха на площада пред паметника-костница. Оказа се, че те са дошли напразно. На тераса в блока бил запален вестник, който бил набързо загасен с тъпчене с крака. При инцидента обаче, стопаните от блока веднага подали сигнал на телефон 112 и пожарникарите пристигнаха по тревога. Те паркираха пред блока возилото си, очаквайки стълбата, тъй като евентуалният пожар бе на четвъртия етаж в сградата. За щастие, оказа се, че в крайна сметка, тревогата е била фалшива. Така, без да разпъват маркучите, огнеборците се изтеглиха от мястото на инцидента, разказва "24 часа".

В блока обаче са доста наплашени от огъня. Преди около година, в ъгловата кула на кооперацията имаше голям пожар, който доста трудно бе ликвидиран от огнеборците, защото бе нависоко в сградата. От него можше да изгори цялата кооперация.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1045 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини