Ето го затворника, нападнал момиче за 2 лв. (снимка)

  • 09 септември 2016 08:16

  • 4658
  • 5
Ето го затворника, нападнал момиче за 2 лв. (снимка)
©

Пуснат в отпуск затворник нападна с нож 17-годишно момиче за 2 лева. Инцидентът е от неделя и се е случил в ранния следобед. 34-годишният Ангел Ангелов от Русе се е опитал да ограби тийнейджърката, но тя е успяла да го прогони с цената на порезна рана на ръката.

Момичето по молба на родители си се прибира в дома на баба си. Тя не е от града, но прекарвала лятото при нея.

Ангел Ангелов е рецидивист, който излежава ефективна присъда от четири години и шест месеца затвор за грабеж. В деня на нападението той е бил в отпуск. Пресрещнал момичето пред дома на баба й, поискал лист и химикал, за да остави бележка на свой приятел в блока. Качил се до втория етаж с жертвата си, която не подозира нищо и я напада.

Бабата на момичето разказва за ужаса, преживян от внучката й.

„Поискал й 2 лева, а тя казала, че няма пари. След това й поискал ключовете, а тя отговорила, че няма да му ги даде. Тогава грабнал чантата и започнал да тършува”, разказва 70-годишната жена.

Момичето отвърнало на удара на 34-годишния рецидивист и започнала да се отбранява с нож.

Горнооряховски криминалисти са задържали за минути русенеца. Заловен е докато върви и дебне друга момиче. Ангел Ангелов е върнат в затвора. Окръжната прокуратура във Велико Търново вече е повдигнала обвинение на мъжа за извършване на грабеж при опасен рецидив.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4658 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.12.12 | 05:54

5
Защо има психолози, ами да ги използват да разпознават кое е непоправим, кой няма разсъдък и се води само от престъпни мисли и такива хора да не се пускат на свобода...

2016.12.12 | 05:54

4
Това са "хората" на Боко Тиквата !
Пена

2016.12.12 | 05:54

3
Каква отпуска в затвора? Затвор означава килия 2 на 3 метра, без нищо друго освен кенеф и легло, за храна хляб и вода. Не съм съгласна от моите данъци да осигуряват екстри, почивки, психолог и питателна храна на убийци, изнасилвачи, крадци и други престъпници.
Гост

2016.12.12 | 05:54

2
Интересно в западните държави дали ги пускат отпуска??!!
Коста

2016.09.12 | 14:52

1
Нали се досещате кои психолози ще работят по затвори с такива лица. Два вида - некомпетентни и алкохолици, другите бачкат за много пари в лъскави кабинети и не им пука за отрепките по затворите!Да не говорим за корупцията, която е бич за нацията!

Добави коментар

Водещи новини