"Инспектор Иванов" измами баба от Шумен

  • 07 септември 2016 11:48

  • 1376
  • 0
"Инспектор Иванов" измами баба от Шумен
© Getty Images/Guliver

73-годишна жена е била измамена с 1350 лева, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Пред полицейските служители възрастната жена заявила, че около 18 часа на стационарния си телефон получила обаждане от мъж, който се представил като „инспектор Иванов” – началник на криминална полиция в Шумен.

Той й разяснил, че в момента в града се провежда акция за задържане на измамници и е необходимо да окаже съдействие, като събере наличните пари и ги хвърли през терасата на апартамента си. На жената били дадени указания след като изхвърли парите, да се прибере в жилището с оглед на нейната безопасност. Тя хвърлила сумата от 1350 лева през терасата.

Малко по-късно погледнала и видяла млада жена, която се отдалечава от мястото, където е изхвърлила парите. В продължилия разговор и било обяснено, че жената е задържана. По-късно 73-годишната жена се свързала със свои близки и разбрала, че е измамена.

От полицията отново съветват възрастните хора да не се доверяват на подобни съобщения от хора, представящи се за лекари, здравни работници и полицейски служители. При получаване на обаждане на стационарните си телефони да не дават мобилните си номера на непознати лица.

При всички такива случаи да търсят помощ на телефон 112, но като се уверят, че връзката с лицето, което преди това е осъществило контакт е прекъсната. По възможност да се свържат със свои по-млади близки или съседи, на които имат доверие. Да не подхвърлят парични суми от тераси, оставят на уговорено място или предават на непознати лица.

Последвайте канала на

Калина Христова
1376 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини