84-годишна жена даде 2000 лв. на "доктор" и "майор"

  • 02 септември 2016 14:54

  • 1232
  • 0
84-годишна жена даде 2000 лв. на "доктор" и "майор"
©

Възрастна русенка стана поредната жертва на телефонните измамници, след като им даде 2000 лева по позната схема. Това съобщиха от полицията в Русе.

Сигнал за измамата е подаден в областната дирекция на МВР вчера вечерта. Ден по-рано, към 16.00 часа, измамниците позвънили на възрастно семейство. Телефонът вдигнала 84-годишната съпруга, на която непознат мъж обяснил, че се обажда от болницата, където техен роднина трябва незабавно да бъде опериран. За интервенцията били нужни 10 000 лева.

След това се обадил друг непознат мъж, който се представил за "майор Григоров" от полицията. Той казал, че дебнат бандити и лъжливи доктори, но ще ги хванат. За целта жената трябвало да окаже пълно съдействие на мнимия лекар. "Майорът" наредил на жената да хвърли парите през прозореца и бързо да се скрие, тъй като при полицейската акция можело да има престрелка. След като хванели престъпника, "Григоров" лично щял да й ги донесе обратно.

Така русенката извадила 2000 лева, които имала, увила ги в домакинско алуминиево фолио, изхвърлила ги през балкона си и се прибрала да чака резултат. Към 15.15 часа вчера преценила, че е измамена, обадила се на сина си, който подал сигнал в полицията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини