Овладяха вторият пожар в Сакар планина

  • 22 август 2016 07:22

  • 2808
  • 0
Овладяха вторият пожар в Сакар планина
© Булфото

Противопожарните екипи и служителите на лесничействата останаха тази нощ на дежурства на двата големи пожара в Сакар планина.

Това съобщи пресслужбата на областната администрация, след като областният управител Станислав Дечев е обиколил нарядите, които контролират огнищата в тъмната част на денонощието. Равносметката за щетите от първия пожар между селата Изворово, Дрипчево и Оряхово са 50 хиляди декара унищожени площи - гори, бадемови масиви, лозя, храсти и пасища. Тепърва предстои загубите да бъдат остойностявани. Фотоволтаичният парк край село Оряхово и небрежност на стопани при разчистване на пасища продължават да са смятани за най-вероятната причина за възникването на огнищата.

Вторият избухнал вчера следобед пожар край свиленградското село Младиново е овладян, съобщи малко преди полунощ говорителят на областната администрация Нели Вълканова, цитирана от БТА. Той е обхванал 1000 декара площ. Там обаче също ще има дежурни до сутринта в понеделник. И за първия работен ден от седмицата в сила е код "червено" за пожарна опасност в Хасковска област.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2808 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини