Огънят в тютюневите складове бил със синкави пламъци, вероятно е използвана запалителна течност (обн

  • 21 август 2016 07:20

  • 19197
  • 5
Огънят в тютюневите складове бил със синкави пламъци, вероятно е използвана запалителна течност (обн
© Булфото

Пожарът в тютюневите складове на ул. „Иван Вазов” в Пловдив е изцяло потушен, четири сгради са напълно унищожени. Цвятко Дешев, говорител на Района дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пловдив пред Фокус. Три екипа от пожарникари дежурят на мястото на пожара за максимална сигурност.

Пета сграда се е запалила снощи при пожара, в който изгоряха четири от бившите тютюневи складове на Пловдив. Това съобщи говорителят на противопожарната служба инсп. Цветан Дешев пред Дарик. Предполагаемата причина е излезлият вятър, който е прехвърлил искри и е подпалил сградата.

Много от домакинствата са се запасили с туби с вода или са приготвили маркучи, за да се включат при евентуално разрастване на пожара. Някои семейства са поливали покриви и фасади на сгради, за спиране на пътя на евентуални прииждащи пламъци.

По информация от пожарната в Пловдив огънят е възникнал изненадващо. Първоначално се е разгорял със синкави пламъци, което говори, че е използвана запалителна течност. Четвъртият пламнал склад се намира през една улица от другите три сгради, които горяха по-рано днес, съобщава БТВ.

На място беше пристигнал и шефът на криминална полиция Георги Георгиев. На терен е отишъл и кметът на Пловдив Иван Тотев. По думите на Тотев никой няма представа къде се намират собствениците на четирите опожарени постройки. Също така няма данни те да са искали по официален път събаряне на някоя от сградите.

Покривът на четвъртия склад се е срутил, като огънят е обхванал и долните етажи. Постройката е изключително опасна дори и за огнеборците, които няма как да потушат пламъците.Токът в целия квартал на Тютюневия град е спрян с цел да се обезопасят околните сгради. Най-близките обитаеми постройки се намират на 50 м. Периметърът около складовете е напълно отцепен. Във въздуха се носят гъсти облаци дим и задушлива миризма.

Води се разследване на причините за инцидента.

Youtube каналът „BG Camera“ публикува видеоклип, на който се виждат размерите на огнената стихия:

Последвайте канала на

Мая Йорданова
19197 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.09.13 | 12:45

5
Като им попречиха да го срутят, го подпалиха.
Питанчев

2016.08.22 | 09:16

4
Хайде залагайте!МОЛ,бизнес център,Увеселителен парк?Пловдивчани да кажат.Това е същата история като със София ленд.Ама тук пусто джелезо не гори.Мъчат да го гътнат и да се запретнат с МОЛ или бизнес център или Тех парк.Ама пусто не става.Всичко е ясно там като в отворена книга.Но всичко ще затихне с времето.Народ без история и култура е обречен народ!
Гост

2016.08.21 | 18:32

3
Собствениците ги няма щото още миришат на бензин, като се почистят ще се появят..... Боклуци алчни!!

2016.08.21 | 18:32

2
криминално ...
beIN SPORTS

2016.08.21 | 11:03

1
Izpratete Razsilniq Manaf da Gasi Pojara

Добави коментар

Водещи новини