Пожарът в Пловдив е локализиран (обновена+видео+снимки)

  • 20 август 2016 19:07

  • 13397
  • 3
Пожарът в Пловдив е локализиран (обновена+видео+снимки)
© Булфото

Разраства се пожарът в бившите тютюневи складове в Пловдив, съобщи говорителят на пожарната Цвятко Дешев.

Огнената стихия е обхванала значителна част от покривните конструкции на сградите между улиците "Екзарх Йосиф", "Иван Вазов", "Капитан Андреев" и "Г.М. Димитров". Засега незасегната от огъня е само една сграда в посоченото каре, уточни Дешев.

Увеличен е броят на пожарникарите и в момента те са вече 30, тъй като огънят се прехвърля и надолу по етажите. Все още не са ясни причините за пожара. Продължават действията по овладяването и потушаването на огъня.

Пожарът в тютюневите складове в Пловдив е локализиран, каза старши комисар Красимир Шотаров, цитиран от радио Фокус. „Там са всички сили на Пловдив, много екипи има и от специализираните сектори”, допълни той и уточни, че екипите продължават своята работа по гасенето.

По думите му обстановката е изключително сложна, тъй като складовете са строени началото на 20-ти век и всички сгради са с дървени конструкции. Той ги определи като изключително пожароопасни. „Поради тази причина обстановката е много усложнена. Правят всичко възможно колегите да се справят”, коментира ст. комисар Шотаров. По думите му на този етап пожарът отвсякъде е обграден. Той уточни, че тъй като сградите са дървени се създават сериозни предпоставки за повторното му развитие.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
13397 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
я

2016.08.21 | 14:16

3
браво , изгоря само това което беше поръчано от организаторите
кукуш

2016.08.21 | 06:36

2
Бойко е виновен. Той е причината, щото беше пожарникар .
оооооо,

2016.08.21 | 06:36

1
Пламна пети склад! Може да запали къщите на хората! абе, къде е Боко пожарникара? Цяла България гори - той отпускар.

Добави коментар

Водещи новини