Голям пожар гори в Пловдив, евакуират хора (обновена+видео+снимки)

  • 20 август 2016 16:20

  • 26881
  • 3
Голям пожар гори в Пловдив, евакуират хора (обновена+видео+снимки)
© Булфото

В Пловдив горят тютюневите складове на улица „Иван Вазов“, съобщи радио Фокус.

На място има 7 пожарни автомобила. Районът е отцепен. Живеещите в близост до горящите тютюневи складове са евакуирани, като към момента няма информация за пострадали. Огънят е обхванал покривната конструкция на две от сградите и продължава да се разраства. Два полицейски екипа са на място и отклоняват трафика, тъй като районът е отцепен. Обстановката е усложнена, пожарните екипи действат едновременно от двете страни по покривната конструкция на горящите складове. Използват се пожарни кранове. Десетки жители на града са се събрали при местопроизшествието. Някои от тях коментираха, че ще бъде заличена поредната емблема на Пловдив, други изразиха притесненията си, че огнената стихия може да разшири фатално своя периметър. Районът на пожара по ул. „Иван Вазов” в Пловдив е силно задимен, като във въздуха се носят сажди и силна миризма.

"Гасенето на пламъците продължава и към настоящия момент, като пожарните екипи полагат неимоверни усилия да овладеят критичната ситуация", коментира говорителят на Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пловдив. "Очаква се нанесените щети да са значителни", добави той. Все още не е ясна причината за възникването на пожара в тютюневите складове.

Пожарът вече обхвана три от тютюневите складове. Гасенето на пламъците продължава. Огънят в тютюневия склад на ъгъла на “Иван Вазов” и “Екзарх Йосиф” се разрасна и се прехвърли на съседния, където се помещава спортен комплекс. След това пламъците се разпространиха и върху покрива на съседния изоставен склад.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
26881 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.08.21 | 07:33

3
pri tikvata nishto dobpo ne se e sluzilo
ЧЕРВЕНА ПОДЛОГА

2016.08.20 | 23:58

1
Само червената пачавра майка ти прави добро на хората -- върти свирки за 2 лева на околовръстното даже и на клошари не отказва !

2016.08.21 | 07:33

2
преди време палеха коли , сега сгради ,абе КОЙ каквото поръча , важно е БИЗНЕСА да е доволен

Добави коментар

Водещи новини