Хванаха затворнически надзирател с подкуп

  • 07 декември 2011 15:05

  • 1444
  • 0
Хванаха затворнически надзирател с подкуп
© Булфото

Задържан е служител от надзорно-охранителния състав на затворническото общежитие в Казичане, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служителят от надзорно-охранителния състав на затворническо общежитие в Казичене беше задържан днес. Полицейската операция е проведена от служители на сектор “Оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода” към Главна дирекция “Криминална полиция” /ГДКП/, със съдействието на ГД “Изпълнение на наказанията” към Министерство на правосъдието и под ръководството на Софийска градска прокуратура.

42-годишният М.Н. е задържан непосредствено след като получил част от подкуп от 800 лева, поискан от лишен от свобода. Срещу сумата надзорникът му обещал подобрен режим на пребиваване, както и да го уреди на работа на външен обект. Част от парите от подкупа М.Н. получил в затворническото общежитие по време на изпълнение на служебните си задължения. Иззети са веществени доказателства - банкноти на обща стойност 200 лева.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.301 от НК. Н.М. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

1444 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини