20 км/ч милост от камерите на КАТ

20 км/ч милост дават всички камери на КАТ, които следят за превишена скорост извън населените места у нас. Ако ограничението е 140 км/ч например, те щракат коли чак след 160 км/ч. Това разкриха от отдел „Пътна полиция” при ГД „Национална полиция”, цитирани от „Телеграф”.

По най-опасните пътища у нас има общо 25 стационарни радара, които следят шофьорите за превишена скорост. Допреди няколко седмици те снимаха всеки джигит, минал с повече от 10 км/ч над допустимото.„Пренастроихме ги, защото ни е изключително трудно да обработим всички фотоси и нарушителите да получат електронни фишове”, признаха от КАТ.

Почти всички мобилни камери, които дебнат за бързаци по шосетата от патрулките, също снимат след 20 км/ч над ограничението. „Ако се следи извън градовете, толерансът е такъв, по-голям е. В населените места е по-особено”, уточниха от Пътна полиция. В районите на Шумен и Велико Търново няма никакъв бонус за шофьорите и камерите са настроение на щракат при нулев толеранс.

„Съдът в тези региони настоява да е така. В противен случай фишовете падат при обжалване. Затова от Пътна полиция се съобразяват и са по-зли от останалите областни дирекции”, обясниха от КАТ. Масово в населените места мобилните радари засичат автомобили, които минават с 13 км/ч над допустимото.
„Има 3 км/ч бонус заради евентуална грешка на уреда”, казаха още пътните полицаи.

Всички стационарни камери снимат без проблеми. От общо 148 мобилни устройства на КАТ около 30 са извън строя и в момента се ремонтират. Общо всяка седмица радарите на Пътна полиция засичат 7000 и 8000 джигити за превишена скорост.

Коментари

 1. 2018.04.17 | 11:21
  ами на някой пътища извънградско има ограничения 50, какво трябва да набиваме спирачките от сто за някакви си 200 метра
 2. 2018.03.14 | 11:33
  Ами трябва бе каун! Ограничението не е сложено да те спира, а защото си има причина - изход/вход към нещо, кръстовище, опасен завой и т.н.
 3. 2016.08.17 | 20:03
  въпорс-че..... 8000 нарушителя седмично х 100 лв средно да бъде глобата = 800 000 лв нека ги сметнем по 50 седмици са 40 милиона лева. къде ги тези пари бе сладури???? като те глобят 100 лв ще се замислиш дали да фучиш...... т.е ще се изгради култура на шофиране (евентуално). Тези 40 милиона могат да се инвестират в по-добри пътища, които да позволяват малко по-висока скорост и по-бързо и комфортно пътуване. Не е сложно, ама трябва малко воля да се вложи.
 4. 2016.08.17 | 18:36
  Това никога няма да стане, да се изгради култура на шофиране, защото липсва култура като цяло. До 15.25 , ти със сигурност намаляш щото си културен и внимателен, айде не на мене тия...Много знаци са сложени без всякакъв смисъл, без да има кръстовища и прочие. Сложени са катаджията да се скатае на няколко метра след знака и да чака да минеш със сто и да те пита- "Какво прайме сега", демек ша даваш ли джобни или да пиша фиша.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет