Митьо Очите готви бягство като Галеви

  • 16 август 2016 06:44

  • 16678
  • 1
Митьо Очите готви бягство като Галеви
©

Простреляният наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите подготвя бягство като изчезналите от страната мафиоти Пламен Галев и Ангел Христов - Братя Галеви. Този версия упорито се спряга сред аверите на тежко ранения при престрелката с хората на Божидар Кузманов - Божо Кравата в Слънчев бряг на 8 юни. При огнения сблъсък между мутрите на Очите и Кравата в заведението на Кузманов "4You" Желязков бе надупчен с пет куршума, един от гардовете му бе застрелян на място, а друг бе ранен, пише в."България Днес".

Планът на Очите бил да отиде на лечение в Израел. Негови хора вече подготвяли преместването на боса си от болница "Софиямед", където Желязков вече два месеца се възстановява след стрелбата. Седмица след като бе приет в частната клиника, плъзнаха слухове, че тайно е изведен от страната. Те не се оказаха верни. Състоянието на Очите към онзи момент не позволявало да пътува на далечни разстояния. Той обаче не се е отказал да напусне завинаги България, както направиха куп родни мафиоти. Планът на Очите бил да се покрие зад граница, но осъществяването на идеята изисквало време и стабилно здравословно състояние.

Според запознати Очите щял да изчезне от страната, за да се спаси от прокурорско обвинение заради стрелбата по Божо Кравата и хората от антуража му. Желязков бил наясно, че трудно ще му се размине за екшъна в Слънчака. Аверите му изчаквали да се стабилизира състоянието на боса и едва тогава щели да задействат схемата за легалното му извеждане от страната. Според плъзналата версия Желязков щял първо да отиде в Израел. Имал уверението, че тамошни лекари щели да му присадят дебело черво, защото неговото било с блокирани функции. По мнението на известни български медици такава интервенция е невъзможна и Очите най-вероятно е станал жертва на измамници, които щели да изсмучат от него стотици хиляди евро. Наркобосът обаче вярвал, че лечението в Израел ще го вдигне на крака, след което ще се покрие в някоя безопасна точка на света. Според източници от ъндърграунда той щял да избере страна, която няма договор за правна помощ с България, и така ще бъде защитен от екстрадиция у нас.

Веднага след гангстерската престрелка в заведението на Кравата прокуратурата започна разследване срещу групировката на Очите. На прицел бе взет транспортният бизнес с таксита на Очите. Според представителите на държавното обвинение с хитри схеми наркобосът е станал монополист в бранша по крайбрежието. Заради открити нарушения в таксиметровите компании на Желязков за кратко полицията прибра дъщеря му Станислава и нейното гадже Велислав Попов. Засечените нарушения обаче далеч не безпокоели Очите толкова много, колкото надвисналото над главата му обвинение за престрелката във "4You". Според запознати от прокуратурата само чакали състоянието на наркобоса да позволява разпити, за да го подведат под отговорност за огнения сблъсък с хората на Божо Кравата. Процедурата може да бъде стартирана в момента, в който лекарите кажат, че техният пациент е в състояние да бъде подложен на нея. Без тяхната тежка дума от страна на държавното обвинение не могат да бъдат предприети каквито и да е действия. Заради това вариантът за продължаване на лечението на Очите в Израел се оказвал изключително удобен за Желязков. Той може да замине без никакъв проблем, под предлог че трябва да продължи лечението си, а след това да изчезне където си иска.

Задържаните за стрелбата в ресторант "4You" в Слънчев бряг на 8 юни станаха с един по-малко. Срещу 5 хил. лв. гаранция от ареста си тръгна Радослав Димитров, който е обвинен заедно с Георги Иванчев в опит за убийство на Митьо Очите. Липсата на убедителни доказателства за това, че Димитров е стрелял срещу Желязков, е едно от основанията на съда за промяна на мярката му. Пробите за наличие на барутни частици по ръцете на Димитров са отрицателни. За престрелката бяха прибрани общо шест от мутрите на Кравата, но впоследствие бяха освободени. Босът им обаче изчезна и е обявен за издирване.

Последвайте канала на

Калина Христова
16678 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.08.29 | 11:20

1
Ако избяга и Христо Бисеров ще оформят четворка белот!

Добави коментар

Водещи новини