Огромна дупка пука гуми на Е-79 на изхода от Дупница

  • 15 август 2016 21:41

  • 5949
  • 1
Огромна дупка пука гуми на Е-79 на изхода от Дупница
©

Огромна дупка, дълбока 13 см, дълга 115 см и широка 95 см, след завоя при Дупница на главен път Е-79 в посока Благоевград, е капан за всички шофьори. Преди дни благоевградчанинът Красимир Стоянов спука наведнъж двете десни гуми на колата си, движещият се пред него Венцислав Велинов от Бобов дол се разминал само с едната гума и две джанти, пише "Струма бг".

„Прибирахме се със семейството ми от Самоков към Благоевград, беше около 2 часа следобед, жега, три деца в колата. Нисанът пред мен пропадна, нямах никакво време за реакция, а и нямаше как да избегна дупката - до бордюра е метър и малко и на практика трябва да навляза в отсрещната лента, която не беше свободна - разказа за преживяното Кр. Стоянов. - И двете ми десни гуми - предна и задна, се спукаха, джантите са смачкани, колегата от пасата се отърва само с една спукана предна и две смачкани джанти. Човекът сложи резервната гума, но аз нямам две, обадих се на приятел да ми донесе от Благоевград втора гума.

Два пъти се обаждахме на тел. 112 да дойде полиция, два часа чакахме и никой не се появи. Човекът с пасата се отказа да чака да му се състави протокол от длъжностно лице.

„Прибирахме се от Дупница с децата - на 7, на 5 и на 3 годинки, и те пощуряха. Не могат да излязат навън, пуснах климатика да не им прилошее от горещината, но как да се сърдя на деца, че не издържат два часа в колата на едно място”, обясни Венцислав Велинов. Затова си тръгнал, без да дочака да дойде полиция.

„Добре че приятелят ми, който дойде с гумата, прибра семейството ми, успокоява се сам благоевградчанинът. - Докато чакахме, дойде едно момче от автокъща наблизо, Александър Пандев се казва. Разказа ни, че по десетина коли на ден пукат гуми на същото място. Последните преди нас били македонци, тъкмо си били купили кола и се радвали, че много бързо станала сделката.

Случайно спряха до нас служители на Агенция „Пътна инфраструктура“, които ни обясниха, че отсечката била общинска и не носят отговорност за поддръжката й. Сашо Пандев ни разказа, че на няколко пъти пълнел дупката, но от трафика тя пак се изравяла. Искал да я циментира, но полицаите отказали да отклонят временно движението докато стегне и му обяснили, че ако през това време стане пътен инцидент, негова ще е отговорността пред закона. Кажете това не е ли ненормална държава?!“ ядосва се пострадалият благоевградчанин.

Той все пак дочакал дежурния полицай по произшествията от дупнишкото управление Попов да му напише констативен протокол и да измерят и документират дупките, причинили инцидента. След най-голямата имало и две по-малки дупки, така че ако случайно шофьорите пропуснат едната, имат втори и трети „шанс“ да спукат гума.

„Прибрах се у дома 4 часа след инцидента, изнервен и адски уморен. Със сигурност ще заведа дело срещу общината или срещу отговорната институция за поддръжката на отсечката, защото не е нормално държавата само да вдига таксите и цените на винетките и данъците, а да не си върши работата. Не е нормално и два часа да чакаме на пътя без резултат след сигнал на телефон 112, но това е друга тема“, коментира Красимир Стоянов.
 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
5949 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Винетката

2016.08.16 | 09:59

1
На Демокрация,нааа.....!ФУЯЯЯ

Добави коментар

Водещи новини