Подсилиха охраната на границата (обновена)

  • 13 август 2016 17:00

  • 10550
  • 2
Подсилиха охраната на границата (обновена)
© Булфото

Започват засилени полицейски проверки по пътищата в област Бургас. Фокусът ще е върху микробуси и ванове, с които може да се превозват мигранти. Ще бъдат поставени КПП-та на основните пътни артерии. Подсилена е и охраната на границата. Това каза в Бургас на пресконференция главният секретар на МВР главен комисар Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в. Заедно с него в морския град пристигнаха и директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов и директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски.

Мерките се налагат заради засиления мигрантски натиск през август. В сравнение с юли опитите за незаконно преминаване на българо-турската ни граница са се увеличили двойно. Само за вчера има регистрирани опити на 11 групи от мъже и жени, които са били заловени на територията на Малко Търново, Граматиково и Резово.

От началото на годината досега в центровете от затворен тип са настанени 1350 чужденци, които престояват там две седмици.

За подсилване на охраната на границата 200 души от ФРОНТЕКС ще пристигнат до края на следващата седмица. Това каза на пресконференцията комисар Ангелов.Тези хора са много добре подготвени, имат подходящата техника и ще са от голяма полза в най-трудните за мигрантския поток месеци - август и септември, добави още той. От днес пък на границата има командировани 150 жандармеристи, които да подпомогнат звената на "Гранична полиция".

На пресконференцията бе съобщено още, че от началото на месеца има 1858 опита за нелегално преминавана на българо-турската граница. А от началото на годината опитите са над 30 000, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
10550 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.08.16 | 20:58

2
кур за бойко педераса
ЕМЕЛ ЕТЕМ

2016.08.16 | 20:58

1
ДА ГО НАБИЯ НА БОЙКО И НА МАЙКА МУ!

Добави коментар

Водещи новини