Гранични полицаи задържаха 49 нелегални мигранти

  • 11 август 2016 12:54

  • 1436
  • 1
Гранични полицаи задържаха 49 нелегални мигранти
© МВР

Гранични полицаи от ГПУ Брегово задържаха 40 чужденци при опит да преминат незаконно българо-сръбската граница. В района на село Резово са задържани 9 нелегални имигранти. Това съобщиха от пресцентърa на Главна дирекция "Гранична полиция".

Граничен наряд от ГПУ-Брегово е задържал вчера близо до българо-сръбската граница 40 чужденци. 30 от тях заявили, че са от Афганистан, 7 – от Пакистан, 3 – от Непал. При проверката е установено, че 26 от групата са с регистрационни карти на чужденци, издадени от Държавната агенция за бежанците. Те са изведени от граничната зона. Останалите са откарани в разпределителния център на Дирекция „Миграция“ в Елхово.

Вчера към 18 часа граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново е задържал в землището на село Резово 9 имигранти, преминали незаконно турско-българската граница. Четирима от тях имат ирански паспорти, останалите са без документи за самоличност. Работата по случая продължава.

През изминалото денонощие граничните полицаи от РДГП – Елхово са предотвратили 8 опита на над 220 имигранти да преминат незаконно турско-българската граница.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1436 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
един каза ...

2016.08.11 | 14:50

1
за какво ги задържат? Това са мюсюлмани! Такива животни трябва да биват набивани на кол и редени по границата та други да не идват. Милост спрямо мюсюлмани е вид самоубийство!

Добави коментар

Водещи новини