Машинен техник изгоря с 50 000 лв. в "Дупнишка популярна каса"

  • 11 август 2016 09:29

  • 1623
  • 0
Машинен техник изгоря с 50 000 лв. в "Дупнишка популярна каса"
©

Изтече едномесечният срок, в който Районна прокуратура - Дупница трябваше да се произнесе по жалбите на ужилените вложители в "Дупнишка популярна каса" срещу Георги Близнаков.

Обвинител №1 Даниела Гюрова обяви, че се удължава срокът с още два месеца за събиране на нови данни и обстоятелства по случая с "Дупнишка популярна каса", съобщава struma.bg.

Наблюдаващият прокурор по предварителната проверка срещу Георги Близнаков трябваше този месец да се запознае с 1800 страници събрани материали от показания на вложители в касата. Само 20 души от ужилените вложители във фалиралата "Дупнишка популярна каса" от общо 121 жалбоподатели са дали показания пред разследващите.

По искане на Районна прокуратура - Пловдив трима следователи пристигнаха в Дупница, за да изслушат потърпевшите, което стана във вторник. Част от останалите без спестяванията си в "Популярната каса" са наели адвоката на Братя Галеви Менко Менков да търси правата им в съда. Всеки ден наяве излизат личните драми на измамените вложители. Сред тях е и 66-г. Емил Лазаров, бивш машинен техник.

Трудовата му кариера е преминала в ремонт на шевни машини. Заделял част от заплатата си за старини. Той е изпаднал в жестока депресия от загубата на 50 000 лв.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1623 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини