Разбиха схема за фалшиви разрешителни на таксита, подозират Митьо Очите

  • 10 август 2016 11:04

  • 1897
  • 0
Разбиха схема за фалшиви разрешителни на таксита, подозират Митьо Очите
©

Такситата в Несебър намаляха с 15. Това е първият резултат от проверката на таксиметрови компании, за които има подозрения, че са свързани с несебърския бос Димитър Желязков-Очите, пише "24 часа".

В средата на юли тръгна разследване и през ревизия минаха 12 фирми. За 5 от тях стана ясно, че са представили документи с невярно съдържание, уж издадени от ДАИ. Местната администрация вече е разпоредила да се отнемат лицензите им. В черния списък не попадат двете ЕООД-та, в които връзката с Очите е явна - “Съншайн 0604” на дъщеря му Станислава и “Съншайн 2013” на кандидат-зетя му Велислав Попов.

Предстои да се разбере дали фамилия Желязкови има нещо общо с фалшивите разрешителни за таксита. Собствениците им все пак трябва да дадат обяснения откъде са се сдобили с фалшивите книжа, които са подали в общината. За това, че досъдебното производство се води за използване на документи с невярно съдържание, съобщи в края на юли в Бургас гл. секретар на МВР Георги Костов. 690 са таксиметровите коли, които имат право да извършват дейност на територията на община Несебър.

Условията са определени от Общинския съвет като едно от изискванията за получаване на лиценз е фирмата да е с регистрация на територията на общината и да оперира с до три коли. Това ограничение се налагало, за да се избегне монопола. Лицензите са 3-годишни и за 660 автомобила са раздадени м.г. Тази година в списъка са добавени още 30 коли.

В Несебър се говори, че около 200 от автомобилите са под контрола на Очите като фирмите про форма се водят на други собственици.

Досъдебното производство обхваща много по-малък кръг фирми. Разследващите разчитали, че ако „пробият“ 4-5 подставени лица, и други могат да наберат кураж. Таксиметровият бизнес е емблематичен за фамилията. Майката на Очите - Станка Желязкова години наред върти волана, вуйчото Иван също е с дълъг стаж на таксиджия. "Съншайн 0604" е единствената фирма на името на Станислава, която в момента е студентка по право в Бургаския свободен университет.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1897 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини