Хванаха крадец, разбивал вили

  • 06 декември 2011 13:21

  • 1535
  • 1
Хванаха крадец, разбивал вили
© Булфото

Криминалисти от районното управление в Своге заловиха автора на серия кражби от вили в околните села. От началото на месец октомври зачестили взломните кражби от къщи и вили в отдалечени махали на селата Осеновлаг, Буковец и Брезов дол.

В хода на разследването криминалистите стигнали до вероятния извършител - И.Т., който пребивавал в стара къща в с. Осеновлаг и обикновено крадял каквото му попадне. В продължение на две седмици И.Т. се укривал и след информация за появата му в селото, бил задържан при специализирана полицейска операция. При обиск у него са открити 11 ловни патрона 12-ти калибър. Във връзка с това по случая е образувано досъдебно производство по чл. 339 от НК.

Разследващият екип е документирал осем престъпления, които младежът извършил през последните два месеца. От вилите, след разбиване на входните врати, той отмъквал от хранителни продукти до алкохол и СД-плеър. По-голямата част от откраднатото било иззето от полицаите при претърсване на къщата, обитавана от И.Т.

Младежът не учи, не работи и не притежава документ за самоличност, уточняват от областната дирекция. Преди да навърши пълнолетие, с него са работили инспектори от Детска педагогическа стая.

Само през 2010 г. полицаи на РУП-Своге са документирали 12 взломни кражби на вещи и хранителни продукти от къщи и вили в землищата на селата Осеновлаг, Буковец, Лесков дол, извършени от него. Момчето води скитнически начин на живот, пребивава в стара къща в махала „Разпадище", с. Осеновлаг, собственост на починалата му баба или преспива в къщи и вили в отдалечени райони на околните села, които обира. След престъпленията се е укривал и всеки път за задържането му са били изразходвани много време, сили и средства.

С постановление на районната прокуратура И.Т. е задържан в ареста за 72 часа. По едно от досъдебните производства за 2011 г. Районният съд в Своге му е наложил присъда „условно наказание".

Последвайте канала на

1535 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
осеновец

2019.08.14 | 21:49

1

А защо не пишат за другите двама, по-големи от него, дето него го слагат на топа на устата като малолетен! Тези двама са братя и са "обучени" от малки лично от ....майка си. Ако щете вярвайте, но е така. А това момче се е скарало с майка си и баща си и е решил да става "партизанин", но виждате до къде е стигнал. Дано му дойде акъла и да се маха от там, от лошото влияние, иначе няма да се оправи и ще изгние по затворите.

Добави коментар

Водещи новини