Спипаха нелегални емигранти на границата

  • 06 декември 2011 11:58

  • 769
  • 0
Спипаха нелегални емигранти на границата
© Булфото

Гранични полицаи са задържали 13 нелегално преминаващи границата в района на Малко Търново, съобщиха от пресцентъра на МВР. Чужденците били засечени с помощта на уреди за нощно виждане.

Група сирийска граждани била установена в района на с. Бръшлян, община Малко Търново. Снощи към 20.30 часа, с помощта на уредите за нощно виждани, граничен наряд забелязал трима мъже, които се придвижвали близо до пътя за бившата застава.

При вида на униформените, те побягнали. Веднага е сформирана група за издирване, в която било включено и служебно куче. Така, час по-късно, в района били задържани общо 10 бегълци - на възраст от 38 до 13 години, които били без документи за самоличност и се представили за сирийски граждани. Последвала връзка с турските гранични власти, които на своя територия засекли още шест души от групата.

По-късно, към 22.10 часа снощи, граничен наряд от ГПУ Свиленград попаднал на трима мъже - на възраст от 21 до 27 години, които се придвижвали в района на землището на с. Пашово близо до държавната ни граница. Тримата били засечени от оператор на термовизионна камера, който подал сигнал на колегите си. Тримата нелегални пътници били без документи за самоличност и се представили за иракски граждани.

769 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини