Голям пожар бушува във вилна зона край Казанлък, има изгорели къщи (обновена)

  • 05 август 2016 15:39

  • 6354
  • 0
Голям пожар бушува във вилна зона край Казанлък, има изгорели къщи (обновена)
© Булфото (архив)

Пожар се разрази днес около 13ч. в местността Каракос на 1 км от източния изход на Казанлък.

В района има и вилна зона. Пожарът е северно от КАТ-пункта, над автокъщите в града. Изорели са няколко вилни постройки, още не е известно колко. Към този момент няма данни за пострадали хора и животни. Сухите треви горят много бързо и пожарът се разраства на север към боровата гора над вилната зона - към източната част на Тюлбето, съобщи kazanlak.com.

Районът е изключително трудно достъпен, едва две коли на пожарната са достигнали до мястото, а отдолу останалите помагат с презареждане с вода. Пожарникари гасят на ръце, казанлъшките полицаи също им помагат. С лопати в ръце гасят и препречват пътя на огъня и шефовете на охранителна и криминална полиция, също и кмета на Овощник. Екипите се опитват да локализират и спрат разрастването на пожара, но засега не успяват заради трудния терен.

Местността е разположена северно от пътя Казанлък-Стара Загора. В тази част на изток от Казанлък, до сметището почти всяко лято възникват големи пожари. Огромен пожар горя там с дни през 2013 г., след учебни стрелби на Тюлбето. Миналта година местността също лумна в пламъци.

Около 15.30 часа пожарът, който пламна близо до Казанлък бе локализиран, съобщи началникът на РСПБЗН главен инспектор Анчо Шишков. „Няма пострадали хора, но са изгорели вилни постройки, повечето постройки са били дървени, горели са предимно храсти и сухи треви. Площта засегната от пожара е около 300 декара", съобщи Шишков.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6354 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини