Извадиха труп на 19-годишен от Арда

  • 05 август 2016 13:44

  • 3049
  • 0
Извадиха труп на 19-годишен от Арда
©

19-годишният Идриз Фариз, който изчезна безследно преди 14 дни, е бил открит мъртъв във водите на Арда. Трупът на момчето е бил изваден от района на „Върбалака” край Ардинския мост в Кърджали в сряда, съобщава 24rodopi.com.

„Едва го разпознах. Тялото му бе подуто, от дни е бил във водата. Познах го по дрехите. В него е нямало лични документи. Обадиха ми се в четвъртък вечерта, за да отида и разпозная тялото. Много ни е тежко”, потвърди сестрата на момчето Дурджан Ахмед. Тийнейджърът е бил погребан днес.

19-годишният Идриз Фариз изчезна на 20 юли. Последно той е бил видян от сестра му пред магазин „Лидъл" в областния град. „Беше около 17.20 часа. Повиках го, но той дори не ме забеляза. Беше забързан, умислен и продължи нанякъде. Всеки ден идваше в Кърджали, отбиваше се у дома, за да му дам пари. Затова и не ми направи впечатление, че нещо не е наред.

Предположих, че дори бърза за автобуса. Дори и да го изпусне, ще дойде вкъщи, за да го закараме до село Севдалина със съпруга ми", разказа тогава сестрата на тийнейджъра. Тревогата за семейството на Идриз започва на следващия ден, когато момчето отново не се прибира у дома, а телефонът му е изключен.

„Позвъни майка ми и ми каза, че не се е прибрал и в четвъртък (21 юли б.р.). Каза още, че когато е тръгнал в сряда за Кърджали, в него е нямало пари. Предположихме, че някой го е докарал с кола, както се е случвало и друг път. В него е носил само лични документи. Подадохме сигнал в полицията и Идриз бе обявен за общодържавно издирване”, разказа тогава през сълзи сестрата на момчето.

Идриз живеел заедно с майка си и по-малките си братче и сестриче в Севдалина. 29-годишната му сестра Дурджан е омъжена в Кърджали. Другите им двама братя са на гурбет зад граница. Единият се е прибрал от Германия заради по-малкото си братче.

Разпознаването на тялото е било направено от сестрата и брата на момчето.

Идриз е завършил Професионалната гимназия по електроника и електротехника в Кърджали.

Извършена е аутопсия за да се установи дали не се касае за насилствена смърт.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3049 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини