Шефът на отдел "Кражби": Междусъседските войни помагат на апашите

  • 05 август 2016 08:22

  • 2209
  • 0
Шефът на отдел "Кражби": Междусъседските войни помагат на апашите
©

Крадците са с ненормирано работно време, но повечето кражби стават от 8 до 14 часа, или от 3 часа до 6 сутринта. Тогава сме най-уязвими. Междусъседските войни помагат на апашите. Те не са толкова тихи, колкото предпазливи по време на обир. Това разказа в ефира на БТВ началникът на отдел "Кражби" - Криминална полиция Александър Пецов.

По думите му апашите отключват вратите на домовете ни за около 1 минута, а ако са притеснени, че някой може да ги хване - от 3 до 5 минути. Профилът на обирджията е човек на възраст между 17 - 45 години, със средно образование, безработен или с ниски доходи и криминално проявен.Обикновено са израствали в нездраво семейство и наследяват професията на родителите си. Крадците се смесват с нас и работят в групи, каза още Пецов.

Според него крадците следят социалните мрежи, но напоследък се забелязва една култура в българина - постват снимки от почивки, когато са се прибрали вкъщи вече. "Крадците слагат разни белези по вратите - клечка, свалена украса, нарушаване на уплътнението и много други неща. Хубаво е редовно да почистваме етажите си. На ден в МВР се получават около 5-6 сигнала на ден за кражби", разказа още шефът от Криминална полиция.

Той посъветва, когато ходим на почивка, да даваме ценностите на наши близки или роднини, също така да не афишираме кога и за колко време няма да ни има вкъщи.

Последвайте канала на

Калина Христова
2209 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини